Comunitat Valenciana

Un sacerdot valencià fomenta les "escoles de nuvis" durant dos anys com a ajuda en la preparació del matrimoni

  • El sacerdot valencià especialitzat en Pastoral Familiar Enrique Orquín ha publicat un nou llibre sobre el matrimoni en el qual oferix claus per a una vida conjugal que responga als problemes i desafiaments actuals de la família.
El sacerdote Enrique Orquín
El sacerdote Enrique Orquín
VÍCTOR GUTIÉRREZ NAVARRO
El sacerdote Enrique Orquín

El llibre titulat 'Hacia la belleza del matrimonio' (Cap a la bellesa del matrimoni) inclou com a proposta una "escola de nuvis" de dos anys de durada per a ajudar les parelles en la seua preparació al matrimoni cristià mitjançant dinàmiques, estudis de temes teològics i antropològics així com celebracions de la fe com eucaristies i retirs, segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

"Una de les premisses de les quals part el llibre és que la bellesa seduïx, l'ésser humà està fet per a ella i en la institució familiar hi ha part d'esta bellesa com ha insistit l'últim Sínode de la Família", ha afegit.

La publicació seguix, d'esta manera, el model de l''Escola de Nuvis Galilea', creada pel mateix autor ara fa 15 anys i per la qual han passat desenes de parelles. El mètode d'este grup de preparació al matrimoni va ser explicat ja pel sacerdot en el seu llibre 'Escuela de Novios' (Escola de Nuvis) i ara ha estat actualitzat per diversos factors.

Entre estos factors, Orquín cita l'avanç en estos anys d'una "mentalitat relativista i laïcista que ha impregnat grans àrees de la nostra cultura", afavorint, per exemple, "la transformació del perfil mitjà de nuvis que desitgen contraure matrimoni, de manera que cada vegada són més els casos de parelles que acudixen al sagrament després d'haver viscut junts durant molt temps".

El llibre va dirigit especialment a agents de pastoral, nuvis i famílies, amb el desig d'"ajudar-los en el seguiment i acompanyament de la vocació al matrimoni, així com el descobriment de la seua bellesa", ha explicat l'autor.

L'obra, de 285 pàgines, té una presentació a manera de pròleg de Vicente Juan Segura, bisbe d'Eivissa, amb qui l'autor va col·laborar fa anys per a animar la pastoral matrimonial i familiar en la diòcesi balear.

Enrique Orquín Fayos (Ontinyent, 1964) és llicenciat en Teologia Dogmàtica, doctor en Teologia, en l'especialitat de Pastoral, i màster en Orientació i Mediació Familiar, entre d'altres titulacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento