Comunitat Valenciana

Montiel avisa al Consell: "Si complix l'Acord del Botànic serem lleials"

  • El líder de Podem a la Comunitat Valenciana assegura que la seua formació actua com una oposició "exigent" i "crítica".
  • Montiel ha garantit que "no hi ha res" perquè "tampoc hi ha hagut un acord de Govern".
  • S'ha ficat en contacte amb el grup parlamentari de Castella La Manxa i li han explicat la decisió de trencar el pacte d'investidura amb el PSOE.
Antonio Montiel
Antonio Montiel
TWITTER ANTONIO MONTIEL
Antonio Montiel

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, ha assegurat este dimarts que mentre el Govern valencià de Ximo Puig i Mónica Oltra "complisca" amb l'Acord del Botànic i la seua revisió "nosaltres ens comportarem amb lleialtat". Però, els ha avisat: "no anem a renunciar mai a ser la veu del carrer".

Montiel s'ha referit així, en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, a la decisió de Podem de Castella-la Manxa de trenca el seu acord d'investidura amb el socialista Emiliano García-Page i si esta situació pot donar-se a la Comunitat Valenciana.

Sobre esta qüestió, ha recalcat que Podem a la Comunitat Valenciana actua com una oposició "exigent" i "crítica" -malgrat signar l'Acord del Botànic no està al Consell- i considera que el seu paper és "seguir amb esta actitud vigilant". "No anem a renunciar a ser la veu crítica i exigent que reclame al Govern decisions ambicioses i projectes estratégics que canvien la situació dels valencians", ha afirmat.

Montiel ha explicat que s'ha posat en contacte amb el secretari de la seua formació morada, José García Molina, i del grup parlamentari de C-LM que li han explicat que la seua decisió de trencar amb el pacte d'investidura respon a "un abandonament dels acords subscrits que permeten formar govern".

En este sentit, ha assenyalat que Molina li ha explicat estos "incompliments" i de polítiques "continuistes" del president socialista de C-LM, Emiliano García-Page, respecte a les polítiques concretes que havia posat en marxa la seua antecessora, la popular María Dolores de Cospedal, en matèria socials i de sanitat. "Respectem la decisió de companys de C-LM però responen exclusivament a un acte d'este territori", ha afirmat.

De la mateixa manera, ha garantit que "no hi ha res" davant "les veus alarmistes" que este dilluns van apuntar a una altra ruptura de Podem a Extremadura, però perquè "tampoc hi ha hagut un acord de Govern" sinó acords puntuals legislatius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento