Comunitat Valenciana

La Policia de la Generalitat Valenciana recupera una campana desapareguda de la 'Casa del Xavo' i busca tres més

  • El Grup de Patrimoni Històric de la policia de la Generalitat ha lliurat a la Tresoreria de la Seguretat Social una de les campanes que marcava els quarts del rellotge instal·lat en l'anomenada 'Casa del Xavo', actualment seu de la Tresoreria de la Seguretat Social i Bé de Rellevància Local de València. La campana va desaparèixer al costat d'altres tres -que encara s'estan buscant, per la qual cosa la investigació continua oberta- quan es van realitzar les obres de remodelació de l'edifici i ha estat recuperada per la Policia de la Generalitat.

El lliurament s'ha realitzat a la seu de la Policia Autonòmica en presència del director General d'Emergències, José María Ángel, i el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, qui ha destacat "l'important treball que realitza el grup de patrimoni de la Policia de la Generalitat amb actuacions com la de hui i la col·laboració i coordinació d'este cos amb la Policia Nacional".

Durant l'acte, el cap provincial de la tresoreria de la Seguretat Social a València, Vicente Escrivà, ha signat l'acte de lliurament de la campana d'este edifici. A l'acte també ha estat present el comissari en Cap de la Policia Adscrita a la Comunitat, Álvaro Rodríguez, ha informat la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana en un comunicat.

INVESTIGACIÓ ARRAN D'UN ANÒNIM

La recuperació de la peça arriba després de la investigació que va començar per una carta manuscrita, anònima, que no té dades identificatives, així com d'on havia estat sostreta la campana.

Després d'una laboriosa investigació, el Subgrup de Patrimoni de la Unitat de Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana va aconseguir identificar plenament la persona que tenia l'esmentada campana, així com que abans de la seua sostracció romania instal·lada en l'antiga Casa del Xavo.

Segons la policia adscrita de la Generalitat Valenciana, "l'autor material del furt va manifestar en la seua declaració, que l'esmentada campana la va robar de l'esmentat edifici sobre l'any 2000, tot això mentre treballava per a una subcontracta que va estar fent tasques de rehabilitació a l'interior de l'esmentat edifici".

Igualment va dir a la Policia que per a desinstal·lar l'esmentada campana va haver de traure una femella de grans dimensions que la subjectava per part seua superior, i que va trasllar la mateixa fins al seu domicili amb la seua furgoneta. Este investigat va custodiar la campana en el magatzem del seu domicili fins que li ha estat intervinguda.

Actualment està instal·lada en l'esmentat edifici una sola campana, probablement la de les hores i falten les altres quatre campanes que marcaven els quarts. L'edifici mai va deixar d'utilitzar-se per a funcions relacionades amb el Treball. De fet, hui dia és seu de la Tresoreria Territorial de la Seguretat Social.

S'ha recuperat la primera de les campanes però la Policia no descarta poder trobar les altres tres, per la qual cosa la investigació continua oberta, destaquen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento