Comunitat Valenciana

Álvarez (UGT): "Sense canvi de programa polític, un govern seria un frau per a la majoria dels ciutadans"

  • El secretari general d'UGT, Josep María Álvarez, ha assegurat que amb les eleccions basques i gallegues d'este diumenge "algú esperava que el resultat li salvaria la papereta", però "els ciutadans han votat perquè defensen els programes i les propostes que la majoria de parlamentaris ha dit que defensarien". En esta línia, ha emplaçat a un "procés de negociació real sobre problemes reals" que afecten els ciutadans i ha advertit que sense canvi de programa polític, "un govern seria un frau" per a la majoria dels ciutadans, perquè la majoria "ha votat canvi".

Així ho ha indicat Álvarez als mitjans de comunicació, abans de participar a València en la inauguració de l'Escola Sindical d'UGT-País Valencià en relació amb els resultats dels comicis autonòmics celebrats este diumenge al País Basc i Galícia.

El dirigent sindical ha manifestat que la valoració dels resultats "ja la farà el PSOE" i els seus òrgans de direcció. "En tot cas, nosaltres sabem que s'havia posat el focus en estes eleccions, però eren unes eleccions gallegues i basques i no unes per al conjunt de l'Estat", ha advertit.

"Jo crec -ha prosseguit- que el que convé al PSOE i al conjunt de les forces polítiques del nostre país és parlar de les promeses que fan durant la campanya i complir-les i això implica no tant parlar de qui va a presidir el govern, sinó sobre quines polítiques va a fer. En este sentit, nosaltres hui reiterem la necessitat que s'aborden els problemes dels ciutadans. L'altres, en tot cas, no és l'interès de la majoria de ciutadans".

El mateix Álvarez ha criticat, des del punt de vista personal, que, malgrat que els partits han adquirit uns compromisos, ell "no ha sentit parlar al candidat a la presidència del Govern dels problemes de la gent". "Per a mi, Espanya són els ciutadans; per a mi, hui no hi ha res més que salvar a les famílies que no arriben a final de mes i no tenen un sou a sa casa; per a mi, els problemes són aquelles persones amb més de 55 anys i estan en la desocupació de llarga durada i no tenen expectatives trobar treball", ha al·legat.

I en la mateixa línia ha afegit: "Nosaltres no anem a entrar en qui ha de presidir el Govern, ni en quines majories s'han de formar perquè esta és una qüestió que li correspon al Parlament, però sí que anem a reclamar aquelles qüestions que són fonamentals i que no s'estan abordant".

Quan els periodistes li han plantejat què "errors" ha comès el PSOE per a recol·lectar els resultats del 25S, el responsable d'UGT ha asseverat que al sindicat "no li correspon valorar-ho".

"Parar el debat de la construcció del govern ha estat perdre temps. Ho vam dir fa dues setmanes, no hi ha per què esperar. Algú esperava que este resultat li salvaria la papereta i jo crec sincerament que els electors una vegada més els han dit als parlamentaris que han votat perquè els programes i propostes que la majoria de parlamentaris ha dit que defensarien, que els defensen i que no els van a salvar la papereta", ha insistit.

"Emplacem que hi haja un procés de negociació real sobre els problemes reals que afecten els ciutadans. Sense canvi polític i sense canvi de programa polític, un govern seria un frau per a la majoria dels ciutadans perquè la majoria ha votat canvi i això li agrade o no a una part de la societat espanyola és una realitat com una casa perquè hi ha gent que no pot esperar i necessita que se li solucionen els seus problemes", ha advocat.

Sobre si Pedro Sánchez està legimitat, Álvarez ha considerat que "no li ha sentit dir que és candidat". "Si li haguera sentit dir que és candidat, doncs donaria una opinió però no s'ho he sentit dir, sinó que treballava per a generar una alternativa. A mi em sembla que és important que els partits polítics que tenen una afinitat des del punt de vista programàtic parlen i això pot portar a investir a un president, un altre o cap".

Alhora, ha opinat que "Sánchez pot ser el que lidere l'alternativa o pot ser una altra persona" i "esta és una qüestió que el sindicat no va a entrar", ha postil·lat.

"El PSOE és el primer partit de l'oposició, s'ha presentat amb un programa polític de canvi i jo crec que hi ha una majoria de partits polítics i de diputats al Congrés que s'han presentat amb este programa; per tant a mi em sembla que pot haver una majoria que estiga legitimada si tenen però de 176 vots per a tirar endavant un programa polític diferent del qual en el seu moment es va presentar al Congrés dels Diputats, que no tenia en compte problemes de ciutadans", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento