Comunitat Valenciana

Montón garantix als estudiants de Medicina de la privada que les seues pràctiques "es resoldran prompte"

  • La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha llançat un missatge de "tranquil·litat" este dimarts als estudiants de les universitats privades de Medicina perquè els ha garantit que el treballat per a assignar les pràctiques "ja ha començat" i "es resoldrà prompte".

Montón, després de presentar el Pla de Salut Mental, s'ha referit així preguntada per la concentració que ha convocat els estudiants de sisè curs del grau de Medicina de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València (CEU-UCH) per no tindre assignades les places per a fer les pràctiques curriculars en els centres hospitalaris de gestió pública de la Comunitat Valenciana.

Sobre esta qüestió, ha assegurat que estan treballant "a marxes forçades" perquè tots els estudiants que es van matricular a la facultat privada en Medicina acaben els seus estudis.

En este sentit, ha recalcat que els alumnes de la privada "no poden ser els culpables" d'"una situació irregular que s'estava donant en les universitats privades".

Així, ha recordat que la llei d'incompatibilitats del 1984 "impedix" al Govern valencià, "si vol complir la llei", "permetre que un professional sanitari públic, en horari públic i en centre públic, presti servei a una entitat privada".

"Este és el nostre full de ruta: complir amb la legalitat i la llei d'incompatibilitats de 1984 perquè no ens la podem saltar", ha recalcat. Tot i això, ha insistit que la voluntat del Consell és "afavorir que tots els alumnes de la universitat privada que no són els culpables de la irregularitat que estava fent la universitat privada puguen acabar els seus estudis".

De la mateixa manera, ha destacat "el gran esforç" que estan fent les universitats públiques perquè és "una situació laboriosa" que haurem de resoldre "prompte".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento