Comunitat Valenciana

La Mesa per l'Educació critica que el curs arriba amb els "mateixos vicis" de "falta de diàleg i transparència"

  • El portaveu de la Mesa per l'Educació en Llibertat, Vicente Morro, ha afirmat este dimarts que el curs escolar ha començat amb "els mateixos vicis de l'anterior, falta de diàleg i transparència per part de la Conselleria d'Educació" i ha advertit que des d'esta entitat seguiran denunciant "totes les mesures que perjudiquen la llibertat d'elecció i d'ensenyament a la Comunitat Valenciana".

Vicente Morro, després d'una reunió mantinguda per la Mesa, ha indicat en un comunicat que un exemple de la "nova mostra de la falta de diàleg" ha estat el canvi de les condicions laborals dels professors de Religió en els centres públics de Primària, "que s'ha executat sense negociació i saltant-se el conveni col·lectiu d'este sector".

En esta línia, ha instat a organitzacions sindicals i professors "a denunciar la vulneració dels drets de 840 professors que han vist canviades les condicions de treball de manera unilateral". "Esperem que les mesures de Conselleria no es traduïsca en la reducció de l'oferta de l'assignatura de Religió o la falta de llibertat dels

alumnes per a elegir-la", ha recalcat.

PACTE PER L'EDUCACIÓ

Sobre el Pacte per l'Educació anunciat pel 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, en el Debat de Política General, el portaveu de la Mesa ha indicat que estan "oberts a parlar d'un tema tan important però per a aconseguir-ho deu existir una voluntat de diàleg que, fins ara, brilla per la seua absència en la Conselleria d'Educació i en presidència ja que vam sol·licitar una reunions el curs passat i encara estem esperant resposta".

"El respecte del dret a la llibertat d'elecció dels pares del model educatiu que desitgen per als seus fills és la nostra primera aportació per a este Pacte per l'Educació i el punt amb el qual començar a dialogar perquè l'educació dels nostres xiquets i joves millori", ha assenyalat Vicente Morro.

Vicente Morro ha mostrat la seua preocupació per temes com la renovació de concerts de Secundària, Batxillerat i FP i la nova normativa sobre el plurilingüisme, "que afectaran milers d'alumnes, pares, professors i centres, els pilars de defensa de la Mesa per l'Educació". La Mesa ha advertit que estarà "especialment vigilant sobre estes qüestions" i seguirà "defensant la llibertat i els drets de tots els afectats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento