Comunitat Valenciana

Compromís demana que Rus i Benavent compareguen a la Comissió de Residències després de les informacions d'Imelsa

  • La síndica adjunta de Compromís en les Corts a la Comissió d'Investigació sobre les places de residències, Mònica Àlvaro, ha considerat este dilluns que l'expresident de la Diputació de València i del PP provincial, Alfonso Rus, i l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent ha de comparèixer en esta comissió després de les informacions fetes públiques arran de l'aixecament del secret del sumari del cas Imelsa.

Segons ha apuntat en un comunicat, estes informacions sobre les declaracions de Marcos Benavent "confirmen les nostres sospites sobre la trama il·legal en l'adjudicació de places de tercera edat i la seua vinculació amb el cas Taula, després de l'aixecament del secret de sumari".

"Ara és imprescindible que la Comissió demani la compareixença de Marcos Benavent, Alfonso Rus i altres implicats en l'esmentada trama, a més de verificar si els presumptes pagaments de Gerocleop a l'Olímpic de Xàtiva coincidixen en dates amb l'adjudicació dels contractes d'Accessibilitat Social", ha indicat la parlamentària.

Segons Àlvaro, "la comissió especial d'investigació sobre l'adjudicació de places de residències de tercera edat, que ha començat en febrer, ja apuntava el mes de maig passat a l'existència d'una trama per a accedir a un contracte especial amb l'administració, una implicació que ara podria ser confirmada".

ADJUDICACIÓ "POC CLARA"

Es tracta de l'adjudicació "poc clara" de la residència de la tercera edat a Xàtiva, on, segons ha dit, es beneficiaven Alfonso Rus, Benavent, com a testaferro, i l'empresa Gerocleop, "també investigada en el cas Taula, com a beneficiària d'un contracte que ja havia caducat en el moment de l'adjudicació".

"A la sessió de la Comissió del 31 de maig, durant la compareixença de Marcos Turró, gerent de Gerocleop, el nostre grup ha demanat la compareixença en comissió d'Alfonso Rus, Marcos Benavent i Carlos Turrró per a poder aclarir la manera com van accedir a l'adjudicació de la residència a Xàtiva", ha recordat.

Este centre, al qual fan esment les converses recollides en el sumari, ha estat inaugurat el 2007, mentre que el contracte per a places de residència en el model d'accessibilitat social es publicava en 2001. "Això fa sospitar que darrere d'un entramat d'empreses fantasma, que es creen i es venen en pocs mesos amb alta rendibilitat econòmica, havia un interès per a obtindre un contracte que conveniava directament amb l'administració pública", ha explicat Àlvaro.

Per a la diputada, "és evident la implicació directa de Rus quan es requalifiquen terrenys i se cedixen gratuïtament a l'empresa de Turró. Fins i tot l'empresa escollia quina ubicació volia, i l'alcalde concedia, segons les declaracions de Marcos Turró a la Comissió d'Investigació en les Corts".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento