Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana i catalana acusen Montoro de castigar-los amb el finançament i exigixen que convoque el CPFF

  • El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, i el seu homòleg català, Carles Puigdemont, han acusat este dilluns el ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, de "castigar" estes comunitats amb el finançament autonòmic. Alhora, Puig ha exigit la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).
Puig y Puigdemont en una rueda de prensa
Puig y Puigdemont en una rueda de prensa
EUROPA PRESS
Puig y Puigdemont en una rueda de prensa

Els dos presidents autonòmics s'han expressat en estos termes en una roda de premsa a València, on han participat en la cimera del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani i han signat un conveni de col·laboració entre les dues autonomies en matèria de turisme.

Carles Puigdemont ha manifestat que el model de finançament és "un sistema injust" i ha destacat que "l'infrafinançament no ens permet avançar en les nostres competències institucionals".

Alhora, s'ha mostrat "bastant pessimista" sobre "la rapidesa d'abordar la reforma del finançament", ja que creu que passaran tres anys, i sobre "l'ambició d'una reforma liderada per Montoro i pel Govern del PP".

Per la seua banda, Ximo Puig ha manifestat que Montoro "no pot continuar sense convocar el Consell de Política Fiscal i Financera, perquè és la seua obligació". "Hi ha un greu element d'irresponsabilitat per part del Govern d'Espanya", ha indicat, i ha dit que "no pot jugar amb els interessos de tots".

Segons el cap del Consell, "seria raonable que en este procés d'interinitat tan llarg el Govern no decidisca sense tindre les comunitats" i, així, ha assenyalat que "no té sentit que prenga decisions unilaterals".

"Les comunitats som Estat i ser part d'un Estat exigix també la cohesió", ha manifestat el president valencià. De la mateixa manera, Puigdemont ha ressaltat que "no es pot governar d'esquenes a les comunitats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento