Comunitat Valenciana

Grau diu que no sabia que havia un compte opac del PP i nega que contractara en les campanyes de 2011 i 2015

  • L'exvicealcalde de València Alfonso Grau ha afirmat este dilluns davant del jutge que desconeixia l'existència d'un suposat compte opac del PP amb el qual es van finançar campanyes municipals, i alhora ha negat que contractara actes per al comicis de 2011 i 2015, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de l'interrogatori.
Grau (dcha) junto a su letrado (izq)
Grau (dcha) junto a su letrado (izq)
EUROPA PRESS
Grau (dcha) junto a su letrado (izq)

Grau ha declarat este dilluns al jutjat d'Instrucció número 18 de València, encarregat d'instruir el cas Imelsa, en qualitat d'investigat per la peça en la qual s'investiga un presumpte delicte electoral del PP i blanqueig de capitals.

L'exvicealcalde ha arribat a la Ciutat de la Justícia de València cap a les 11.30 hores acompanyat del seu advocat i entre crits de 'lladre' i 'corrupte'. A la seua eixida dels jutjats, sense aturar-se a atendre els mitjans de comunicació que l'esperaven, s'ha limitat a dir que ha estat tranquil "tota la vida" i "ho seguisc estant", ha postil·lat.

Davant del jutge sí ha respost les preguntes que se li han formulat al voltant del presumpte delicte electoral. Ha indicat que desconeixia l'existència d'un suposat compte opac del PP i ha mantingut que no va contractar cap acte per a les campanyes municipals de 2011 i 2015.

En concret, ha explicat que desconeix qualsevol contracte amb l'empresa Trasgos, agència a la qual es van adjudicar actes el 2011 baix el mandat de l'exalcaldessa de la ciutat Rita Barberá, així com qualsevol altra adjudicació a proveïdors en 2015. Tampoc sap qui va autoritzar estos esdeveniments. En esta època, ha postil·lat, es va desentendre de la publicitat de la campanya després de ser imputat en el conegut cas Nóos.

Després de Grau li ha tocat el torn a Juan José Medina, exalcalde de Montcada i exvicesecretari d'organització del partit a la província, qui ha defensat a l'eixida dels jutjats que desconeixia l'existència del compte opac: "Jo no sé més d'uns altres comptes" més que de l'oficial del PP de la província de València, ha insistit.

Sobre esta qüestió, ha explicat que sabia que hi havia un compte "i ací s'efectuaven totes les despeses" tant de publicitat exterior com de mitjans contractats pel carrer Gènova. "Sol -ha afegit- he fiscalitzat un compte, el d'un banc on estava autoritzat, igual que també ho estava el president del PP de la província de València Rafael Betoret i el gerent en els anys 2011 i 2015".

Preguntat pel presumpte compte opac del PP, ha indicat que la desconeixia: "Els ajuntaments, tots els grups municipals tenim un compte i els plens estan obligats a fiscalitzar els diners, de la mateixa manera que la Diputació. Jo sol conec el compte del PP de la província de València, que era la meua responsabilitat", ha reiterat.

Així, interpel·lat per les declaracions que va fer davant del jutge l'exsecretària del grup municipal popular a l'Ajuntament de València María del Carmen García Fuster, qui va assegurar que donava compte de les despeses del partit al PP de la província, ha assenyalat que "per això estan els gerents. Desconec això, si ho ha fet, haurà de demostrar-ho", ha postil·lat.

Medina, preguntat també per si de cas no els estranyava els grans actes que muntava el partit sense justificar les despeses, ha indicat que "en les campanyes, un està molt centrat en el que ha de fer i com ho ha de fer. Si Madrid et dóna 'X' diners, un està centrat en administrar-los bé i en no tindre estos problemes", ha dit.

Davant del jutge, Medina també ha indicat que qualsevol despesa que no estiguera prevista en la comptabilitat electoral, no estava autoritzada i no es permetia llavors utilitzar el logo del partit ni el CIF. Preguntat llavors pels cartells pagats per alguns municipis no previstos en esta comptabilitat, ha respost: "Si se'ls paguen ells..."

CAIXA B

D'altra banda, a Medina se li ha preguntat per la peça principal del cas Imelsa, en què l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent l'acusa de ser l'administrador d'una suposada caixa B del PP. "És mentida", ha asseverat. "Benavent -ha afegit- és un mentider i ho anem a demostrar full per full. Jo no he portat cap caixa B del partit".

També ha negat que rebera diners de Benavent. "És calúmnia", ha subratllat, i alhora ha negat haver vist cap borsa amb diners, malgrat el declarat per l'exgerent d'Imelsa, qui en alguna ocasió s'ha descrit com 'ionki dels diners'. "Que explique ell què ha fet amb els diners que falta de la caixa d'Imelsa. Als tribunals ho aclarirem", ha destacat.

Alhora, ha afirmat que no coneixia res del que feia Benavent -en relació amb el suposat cobrament i repartiment de comissions il·legals-: "Si ho haguera conegut, o se n'anava ell o me n'anava jo. Això ho tinc molt clar i ho explicarem al seu moment", ha insistit en declaracions als periodistes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento