Comunitat Valenciana

Camps denuncia l'agent de la Guàrdia Civil que va redactar l'informe que'l relaciona amb l'empresa Ciegsa

  • L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha presentat este dijous davant el Jutjat d'Instrucció de València en funcions de guàrdia una denúncia contra l'agent de la Guàrdia Civil que va redactar l'informe que'l relaciona amb l'empresa pública Ciagsa i el suposat cobrament de comissions il·legals, inclòs en el sumari del cas Imelsa.
Francisco Camps
Francisco Camps
EUROPA PRESS
Francisco Camps

Segons este informe, l'empresa pública Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana (Ciegsa) s'hauria estat utilitzant entre 2004 i 2007 per a finançar tant al PPCV com al PP provincial i també per a l'enriquiment personal de determinats càrrecs públics de l'administració, la qual cosa va provocar sobrecostes en l'entitat, en uns fets que considera no de mala gestió sinó de conductes relacionades amb la corrupció.

La denúncia, a la qual ha tingut accés Europa Press, va dirigida contra l'agent de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil encarregat de redactar l''Informe sobre les relacions de l'empresa pública Ciegsa amb certs polítics i funcionaris de la Comunitat Valenciana', amb data de 18 de gener de 2016, per presumptes delictes contra l'Administració Pública i contra l'honor.

En l'escrit, en el qual Camps reitera novament que els fets relatats no són certs, l'expresident valencià denuncia la interpretació "maliciosa i interessada" que l'agent de la Guàrdia Civil realitza d'uns enregistraments efectuats per una persona amb la qual no ha tingut ni té "cap relació", utilitzant pel que sembla "una gravadora domèstica".

L'expresident valencià sosté que les "gravíssimes acusacions i calúmnies" que s'aboquen en l'informe contra ell poden induir al jutge que instruïx la causa a "prendre decisions totalment equivocades" i poden comportar la seua imputació en uns fets "no solament d'impossible demostració, sinó que mai s'han realitzat".

En este sentit, en l'escrit es qüestiona la labor de l'agent de la UCO i se li acusa de cercar una "difusió difamatòria" i no la d'"arribar a una conclusió indagatoria". En esta línia, se subratlla que es tracta d'un informe per a "una instrucció penal amb conseqüències catastròfiques i destructives de l'honor, de la professió i de la pròpia persona per als noms que es van relatant en una successió de fets inversemblant".

"L'incompliment o la negligència o l'animadversió que pot deduir-se del text induïxen de ben segur al fet que este agent està cometent algun delicte dels quals se li poden atribuir al funcionari públic per l'incompliment de les seues funcions en l'exercici del seu càrrec, a més d'una clara imprudència temerària amb conseqüències irreparables", es defensa en la denúncia.

En la mateixa línia, en l'escrit s'argumenta que la responsabilitat de l'autor de l'informe no queda eximida en utilitzar temps verbals hipotètics "ni tampoc per la translació d'unes converses que en gens, d'una lectura tranquil·la i assossegada, pot reflectir relació alguna" de la seua persona amb els fets. "Máxime", s'afig, "quan introduïx en l'informe la citada referència com a conclusió".

Camps ja va advertir hores abans que es querellaria contra qui l'implique "directa o indirectament, qui calumnie o injurie i qui taque fins i tot lleument" el seu honor en implicar-li en el cas Imelsa.

Ho va fer després de l'aixecament del secret del sumari de la peça principal del cas Imelsa i conèixer-se que l'exgerente d'eixa empresa Marcos Benavent l'implica a ell, als exvicepresidentes del Consell Víctor Campos i Gerardo Camps i a l'expresident de la corporació provincial Alfonso Rus en el cobrament i repartiment de comissions il·legals que provenia d'adjudicació de col·legis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento