Comunitat Valenciana

El MIM acull l'estrena absoluta de 'Yllana 25', amb el qual la companyia celebra les seues noces de plata

  • La tercera jornada de la 27a Mostra Internacional de Mim (MIM) de Sueca (València) aixeca el teló este divendres amb dues estrenes absolutes, 'Yllana 25' i 'Metamorfosi' del Panda de Yolanda, i altres tres espectacles inèdits en la Comunitat, 'Mulïer' de Cia Maduixa, 'Solitudes' de Kulunka i 'Parfait Etat de Marxi' de la Cie 1watt, entre d'altres muntatges.
Yllana 25
Yllana 25
YLLANA
Yllana 25

Segons ha informat l'organització en un comunicat, la companyia madrilenya Yllana torna al MIM per a clebrar les seus noces de plata amb la presentació, a les 23.00 hores al Poliesportiu Cobert, del seu últim muntatge, 'Yllana 25'. Es tracta d'un treball inèdit que recull els millors moments de la seua història.

Bolcats a l'humor gestual "més irreverent", la companyia té 25 espectacles, alguns d'ells estrenats al MIM, que han viatjat per tot el món. Entre la seua llarga llista de reconeixements destaquen dos Premis Max, un al Millor Espectacle Musical per Avenue i un altre al Millor Espectacle Infantil per Zoo.

Estrena absoluta serà també, a les 20.00 hores a la Sala d'Exposicions Els Porxets, Metamorfosi, de la companyia valenciana El panda de Yolanda, formada per David Durán, Raquel Hernández, Merce Tienda i Josep Maria Zapater. Un muntatge artesanal d'investigació escènica basat en la novel·la de Kafka i produït en col·laboració amb els Forman Brothers Theatre de la República Txeca, La Protectora i el MIM.

Després "triomfar" a la Fira de Tàrrega, la companyia Maduixa donarà a conèixer al públic valencià 'Mulïer', a les 19.30 i 00.30 hores a la Plaça Jaume I. Un espectacle de dansa de carrer sobre xanques, interpretat per cinc ballarines, que "explora la identitat femenina a través del joc corporal" i que "ret homenatge a les dones que durant segles d'opressió han lluitat i seguixen lluitant per mantindre viu el seu jo salvatge i el dret a ballar i a córrer lliurement pels carrers i les places de la nostra societat".

Després de recalar al MIM en 2014 amb el seu primer muntatge, André i Dorine, els bascos Kulunka Teatre tornen al festival per a estrenar en la Comunitat la seua segona obra, 'Solitudes', un espectacle que aprofundix en la soledat i la incomunicació d'una família a través de l'humor, que apujarà a les taules del Centre Municipal Bernat i Baldoví a les 23.00 hores. Especialitzada en la màscara expressiva i amb sis anys de recorregut, Kulunka aposta per un teatre "vital, compromès i connectat amb la realitat".

El festival oferirà també un altre inèdit en la Comunitat, Parfait Etat de Marxi, dels francesos Cie 1watt. Es tracta d'un espectacle itinerant -partirà a les 18.00 i a les 20.00 hores de la Plaça de l'Ajuntament de la població-, que es nodrix de "la improvisació, l'experimentació, la inspiració artística del moment i l'exploració de l'espai públic".

La gran festa del gest obrirà també al públic les portes de La Caixa, última creació de l'actor, mag i creatiu multidisciplinari Nacho Diago, reconegut amb el primer premi de màgia al XXVII Congrés Màgic Nacional. Un espectacle "íntim" per a quatre persones, programat al Claustre Espai Fuster durant tot el dia amb passes cada cinc minuts, en què l'espectador trobarà records, ombres, músiques, misteris i rialles.

Alhora, la pionera en 2015 a difondre les arts circenses a les Illes Balears, Circ Bover presentarà a les 18.30 hores a l'escenari de la plaça de l'Ajuntament Vincles. Es tracta d'un treball de circ modern, amb música en directe, teatre i dansa, Premi Feten 2016 al Millor Espectacle de Carrer, que es basa en la recerca de nous llenguatges artístics usant les canyes de bambú com a elements per a crear complexes estructures i fer així tota classe d'acrobàcies aèries.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento