Comunitat Valenciana

Els edils del PP esperaran a l'expedient disciplinari o a juí oral per a decidir sobre el seu futur polític

  • El portaveu del PP a l'Ajuntament de València, Eusebio Monzó, ha afirmat este dijous, respecte a la situació dels regidors investigats per Taula en este grup municipal, que estos edils esperaran a la resolució de l'expedient disciplinari que els ha obert del PP o a l'obertura de juí oral per a prendre una decisió sobre el seu futur polític, entre les quals cabria una baixa del partit com ha fet Rita Barberá després d'obrir-li el Tribunal Suprem causa pel presumpte blanqueig de capitals al consistori.
Monzó, Novo y otros concejales del PP, en un pleno del Ayuntamiento de Valencia
Monzó, Novo y otros concejales del PP, en un pleno del Ayuntamiento de Valencia
EUROPA PRESS
Monzó, Novo y otros concejales del PP, en un pleno del Ayuntamiento de Valencia

Monzó s'ha pronunciat d'esta manera, en declaracions a Europa Press, preguntat per la situació d'estos regidors després que l'exalcaldessa de València i senadora territorial, Rita Barberá, s'haja donat de baixa del PP però mantinga el seu escó al Senat.

En este sentit, l'actual portaveu dels populars -l'únic edil del grup no imputat- ha defensat que els regidors estan suspesos temporalment de militància en el PP i "cal esperar a la resolució de l'expedient" o, en tot cas, a una futurible obertura de juí oral perquè els edils causaren baixa en la formació. Tot i això, Monzó no ha sabut precisar en quant temps es podria resoldre este expedient.

ACORD ENTRE PP I C'S

Monzó ha recordat també que el pacte per la regeneració democràtica i contra la corrupció signat pel PP i Ciutadans (C's), en què figuren sis condicions que el partit taronja va exigir per a poder negociar el seu suport a la investidura del candidat popular i president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, no influïx en este cas. Això és així, segons la regidora, perquè "es va limitar el tipus de delicte a apropiació indeguda o finançament il·legal" i els edils del PP estan imputats per un presumpte blanqueig de capitals.

LA SITUACIÓ NO VARIA

D'altra banda, fonts de l'entorn de les regidores del grup municipal del PP a l'Ajuntament de València investigats després de l'Operació Taula han indicat a Europa Press que pretenen mantindre's en este grup, en què estan com a independents després de la seua suspensió cautelar de militància per part de la direcció nacional del PP.

Alhora, han assegurat que la situació dels edils investigats no ha variat i que estan pendents de la resolució de l'expedient informatiu que sobre ells ha obert este partit. Un vegada resolt este procés, han assenyalat que cada edil determinarà personalment què fa amb la seua acta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento