Comunitat Valenciana

PP demana que reprovar i fer cessar Marzà per la seua "actitud contra la legalitat i la llibertat en l'educació

  • El grup popular ha presentat este dijous en el Debat de Política General una proposta de resolució en la qual demana que es reprove "l'actitud i les actuacions" del conseller d'Educació, Vicent Marzà, "contra la legalitat i la llibertat en l'educació valenciana", així com el seu cessament "immediat".
Vicent Marzà en una imagen de archivo
Vicent Marzà en una imagen de archivo
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Marzà en una imagen de archivo

D'altra banda, entre les 421 propostes que ha plantejat el PP, figura una en la qual demana al Consell que garantisca que la posada en marxa de la futura RTVV no vaja a suposar "una desatenció de les necessitats de despesa per a la correcta prestació dels servicis públics de sanitat, educació i benestar social" i que, per tant, "no va a haver cap retallada qualitativa ni quantitativa en la prestació dels mateixos".

En altres matèries, el PP proposa posar en marxa una línia pressupostària de 150 milions per a fer front a les necessitats extraordinàries dels ajuntaments, la llibertat d'horaris comercials, un pla per a divulgar les senyes d'identitat valencianes, l'oficialitat dels títols de valencià de Lo Rat Penat i la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, així com declarar estes com a entitats consultives en àmbit cultural o no introduir el requisit lingüístic per a l'accés a la funció pública.

Alhora, planteja establir que cap conseller realitze funcions públiques que no es corresponguen amb el seu àmbit competencial, reduir els llocs de lliure designació o incloure la justícia com a prioritat en la carta de drets de la Comunitat Valenciana.

El diputat del PP Rubén Ibáñez ha assegurat abans de presentar algunes d'estes propostes de resolució dels populars que este dijous en les Corts es passa "de la comunitat feliç" que va dibuixar el president, Ximo Puig, en el seu discurs a la "comunitat real", i ha mostrat la disposició del seu grup a ajudar amb estes iniciatives al Consell en la seua tasca de gestió, que ha resumit com "un caos".

S'ha centrat a l'àmbit econòmic i ha criticat, entre d'altres qüestions, la "caòtica situació en horaris comercials" o les partides pressupostàries "ridícules" que existixen per a les pimes. Alhora, ha censurat que es prepare una llei de turisme "no consensuada" amb els agents del sector.

Ha desgranat que el PP no va a tolerar "una pujada d'impostos en silenci" i fins i tot defensa modificar l'escala al de Transmissions Patrimonials per "carregar menys als qui menys tenen".

També ha defensat la conveniència de prohibir "la inclusió de partides fictícies en el pressupost", en relació amb els 1.300 milions en compensació per l'infrafinançament, i ha advocat per la reducció d'alts càrrecs i del deute.

Tant Ibáñez com la portaveu adjunta María José Català han criticat l'execució pressupostària del nou Consell i esta ha criticat el retard en el pagament a col·lectius "vulnerables", amb "huit mesos de demora" en el cas de la Renda Garantida de Ciutadania.

TRASLLAT DE L'ANCIÀ DE CARLET

També ha criticat l'actuació en matèria de dependència, i alhora ha apuntat que s'ha deixat "a l'altura del sabata" als treballadors de la residència de Carlet (València) en traslladar a un centre concertat a l'home que apareixia en una fotografia estès a terra.

Segons

ha replicat la diputada Concha Andrés, se li ha traslladat a un centre públic de gestió integral, tal com han apuntat des d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a petició de la família.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento