Comunitat Valenciana

Ribó diu que Barberá s'ha pegat un tir a la seua honorabilitat i exigix a Bonig que expulse els regidors investigats

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat este dijous que la seua antecessora i actual senadora Rita Barberá "s'ha pegat un tir ella mateixa a la seua honorabilitat" i ha exigit a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que si vol mantindre una imatge "de neteja" en el seu partit és "imprescindible que separe" els nou regidors investigats pel 'pitufeig' del grup municipal.

Ribó, després de participar a la presentació del projecte Alcis, s'ha referit així al "terrible" comunicat de Barberá en què anuncia que ha sol·licitat la seua baixa en el PP a petició de la direcció del partit però manté el seu escó en la cambra alta un dia després que s'hi haja conegut que el Tribunal Suprem investigarà Barberá per presumpte blanqueig de diners del grup popular a l'Ajuntament de València quan era alcaldessa de la ciutat.

Sobre esta qüestió, ha advertit a Bonig que si no expulsa estos regidors "està contaminant el grup municipal de València". "És absolutament imprescindible que els separe perquè si no serà responsable que a València es prenguen unes mesures molt més toves de les quals fins i tot es prenen a nivell de l'Estat", ha assenyalat.

En este sentit, ha apuntat que seria "intolerable" perquè deixaria València "en una situació d'indefensió perquè el PP és menys tolerant amb la corrupció ací que a l'Estat".

Sobre esta qüestió, ha constatat que la que ha estat alcaldessa de València durant 24 anys "acaba" la seua carrera política d'"una forma molt terrible sense tindre el valor de pels menys dir 'si he comès algun delicte vull que em tracten com la resta de ciutadans'". Tot i això, li ha reprotxat, continua amb "el blindatge" d'estar aforada perquè la jutge el Tribunal Suprem. "És deplorable", ha recalcat.

ACTITUD "DEPLORABLE"

De la mateixa manera, ha afirmat que és "deplorable" esta actitud també per a València perquè Barberá "està sempre associada a esta ciutat i continua sent una imatge dolenta per a esta ciutat". En este sentit, ha assenyalat que ho lamenta "per la seua persona, per esta ciutat i en general per la política" perquè és "un frau absolut el que fa amb este tema, 'me'n vaig però no me'n vaig'".

Ribó ha exigit al PP que actue de la mateixa manera que amb Barberá amb els nou regidors investigats del seu grup a l'Ajuntament de València per "qüestió d'equilibri". "Si no fa un tractament diferenciat respecte al Senat i això és terrible", ha reclamat.

De la mateixa manera, ha apuntat que el que el Tribunal Suprem haja acordat este dimarts obrir causa contra l'exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberá, per la comissió d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals "canvia clarament la situació "per als regidors i assessors investigats perquè "somiaven que fora exonerada".

Tot i això, quan el Suprem "no exonera esta investigació sinó que la impulsa, vol dir que la investigació no era infundada i per tant la seua situació és molt complicada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento