Comunitat Valenciana

UPYD lamenta el "vergonyós espectacle" donat per Barberá i creu que no pot negar-se a renunciar al Senat

  • UPYD Comunitat Valenciana ha lamentat este dijous el "vergonyós espectacle" donat per l'exalcaldessa de València i senadora territorial, Rita Barberá, i ha considerat en un comunicat que creu que no pot negar-se a renunciar al Senat

Segons la seua opinió, la resposta de Barberá després de la decisió del Suprem d'obrir causa contra ella per un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup popular de l'Ajuntament de València, "mostra una vegada més el profund menyspreu a les institucions democràtiques i a la ciutadania en general".

Alhora, assegura que els "crida l'atenció" el "retraïment del PP, tant nacional com autonòmic, així com del seu màxim líder Mariano Rajoy". "Són molts els rumors de la por que té el PP al que Rita Barberá puga contar. Esperem que la justícia siga capaç d'acabar de amb el que ha estat i és la cultura de la corrupció, desenredant la trama i castigant als culpables", ha manifestat la formació magenta.

UPYD denuncia el "lamentable comportament que reflectix el concepte patrimonialista que determinats polítics tenen de les institucions, butaques i sous, que tant contribuïx al seu desprestigi".

"En un moment en què els grans actors polítics mostren el seu patent incapacitat per a formar govern, en anteposar de manera egoista els seus interessos personals al bé comú, l'actitud de l'exalcaldessa de València resulta vergonyosa, de la mateixa manera que la falta de claredat i contundència del seu partit a combatre la corrupció", ha criticat.

La formació recorda que en 2015 ha presentat una moció que pretenia una supressió de la capacitat dels diputats, senadors i membres del Govern "mitjançant una reforma exprés de la Constitució, semblant a la qual es va realitzar quatre anys abans per a establir l'estabilitat pressupostària".

Segons ha subratllat, el Partit Popular "ha rebutjat la moció, permetent amb la seua actuació que ara una dels seus militants més conegudes, aferrant-se al seu escó, "és el meu escó" ha arribat a dir, gaudisca del privilegi de l'aforameten per a vergonya dels ciutadans cansats de veure com els quals fins ara han estat els seus gestors, la justícia els va convertint en presumptes delinqüents, veient amb estupor com a Espanya el verb dimitir és un gran desconegut".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento