Comunitat Valenciana

C's acusa Puig d'"enganyar" els valencians amb "falses expectatives" i de "rescatar sol la seua gent"

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)
Alexis Marí en la tribuna de les Corts
Alexis Marí en la tribuna de les Corts
EUROPA PRESS
Alexis Marí en la tribuna de les Corts

El portaveu de Ciutadans en les Corts Valencianes, Alexis Marí, ha acusat este dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, d'"enganyar" els valencians creant "falses expectatives" i de "rescatar sol la seua gent" amb "una política d'enxufisme".

Marí s'ha expressat en estos termes durant la seua intervenció en el Debat de Política General que se celebra en les Corts Valencianes, on ha subratllat: "Han passat de ser una alternativa de canvi a ser un Consell inútil incapaç de resoldre els problemes dels valencians", ha subratllat.

Alexis Marí ha assenyalat que el seu grup es va alegrar que després de les eleccions de maig de 2015 haguera "un canvi d'aires i un canvi polític que era més que necessari en la Comunitat", on "es respirava opacitat, abús de poder i corrupció".

Tot i això, ha criticat que Puig "venga l'honradesa com un èxit", i ha advertit que "els ciutadans no viuen de l'honradesa, viuen de la gestió" i ha posat èmfasi que "la gent vol treball, una cosa que la Conselleria no està aconseguint".

"FANTASILÀNDIA"

Per al síndic de C's, el cap del Consell "no ha deixat de mentir" i considera que Puig té una visió de la Comunitat "com si fora 'Fantasilàndia'". Així, ha destacat que el Consell "ha generat falses expectatives", el que considera "un frau polític", i ha ressaltat que "els problemes de la gent no se solucionen gestionant de manera corrupta, però tampoc de manera irresponsable com el seu Govern".

Així, ha assenyalat que en lloc de "millorar la penosa gestió del Govern del PP", Ximo Puig "ha decidit guiar-se per la política de rescatar sol la seua gent", amb "una política d'enxufisme". "Li van a faltar despatxos per a col·locar a tants alts càrrecs i assessors", ha ressaltat.

A més, l'ha acusat de "falta de gestió" i de no portar a terme "ni una sola mesura per a retallar on no li fa mal als ciutadans". També ha advertit d'"atacs independentistes" i ha criticat que, davant seu, el 'president' "ha preferit no fer res i mantindre's en l'ambigüitat per a assegurar la seua butaca".

En matèria d'educació, Marí ha criticat que el Consell aposta per "adoctrinament i imposició" i l'ha instat a "deixar de banda la política de bàndols i impulsar entre tots un pacte autonòmic per l'educació". Respecte a sanitat, ha manifestat que Puig "s'ha encabotat a revertir el sistema de concessions sense cap dada objectiva" i ha destacat que el que importa és "l'opinió de l'usuari".

Alexis Marí també s'ha referit a la futura Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i ha assenyalat que el procés de reobertura ha estat "una gran decepció" per a Ciutadans, que advoca per una televisió "independent i despolititzada".

D'altra banda, ha destacat que el sistema de finançament "no millorarà demà ni mentre tinguem un govern en funcions" i ha dit: "Amb el hashtag seu 'no és no' anem fatal". També ha indicat que Puig "és ací per a gestionar", per la qual cosa "si no sap gestionar, el que ha de fer és anar-se'n a sa casa i donar pas a una altra persona que segurament ho farà millor".

"Pose's a treballar o vaja-se'n de retir espiritual i si ve, vinga a convocar eleccions.", ha dit Marí a Puig, qui li ha replicat: "Serà que no. Anem a estar treballant per a fer el possible perquè els valencians visquen millor, com hem fet fins ara".

El president de la Generalitat ha destacat que el Consell està gestionant la Comunitat "amb honradesa i estabilitat", i ha afegit que "l'honradesa es pressuposa, però no era així".

"Sabia que les coses eren malament, però tan no dolent, amb tants forats no", ha destacat el cap del Consell. Alhora, ha indicat que enguany ha disminuït un 40% la pobresa severa i també ha assenyalat que tots els alts càrrecs "costen menys d'un euro per ciutadans".

10.000 XIQUETS MÉS AMB BEQUES DE MENJADOR

Puig, qui ha anunciat enguany a la Comunitat Valenciana haurà 10.000 xiquets més que tindran beques de menjador escolar, ha destacat que al Consell "en absolut estem en contra de la col·laboració públic-privada en termes generals".

Tot i això, ha subratllat que "el sector públic ho ha de liderar clarament el sector públic", i ha assenyalat que "el sector privat no garantix la igualtat d'oportunitats ni el dret a la salut i a l'educació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento