Comunitat Valenciana

Puig demana a Bonig que faça cessar Barberá i la síndica del PPCV li diu que desbloquege la situació d'Espanya

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat este dimecres a la presidenta del PPCV i síndica popular, Isabel Bonig, que faça cessar l'exalcaldessa de València i senadora elegida per les Corts Rita Barberá, després que el Tribunal Suprem li haja obert causa per presumpte blanqueig en el cas Imelsa. Per part seua, Bonig ha sol·licitat al cap del Consell que "desbloquege" la situació d'Espanya perquè es forme Govern.

Ximo Puig i Isabel Bonig s'han expressat en estos termes durant les seues respectives intervencions durant el Debat de Política General, que se celebra este dimecres i dijous al ple de les Corts Valencianes.

El cap del Consell ha destacat que el PP de la Comunitat "no pot fer una bona oposició perquè ha estat un Govern dolent" i té "la legitimitat baix mínims". Alhora, ha assenyalat que els populars intenten "tirar endavant" amb un discurs "radical i fora del que és el context d'una dreta moderna".

Puig ha assenyalat que Bonig hauria d'haver pujat a la tribuna d'oradors de les Corts per a "demanar perdó a esta Cambra" per haver proposat Barberá com a senadora territorial i dir que esta senyora ha de deixar de ser senadora".

Alhora, ha demanat la col·laboració de tots per a "aixecar la hipoteca reputacional" de la Comunitat i, per això, ha assenyalat que "cal començar per la política". En este sentit, ha reclamat que "el partidisme no porte a una falta de visió de la realitat del país i d'una societat".

De la mateixa manera, el cap del Consell ha indicat que la gent que es dedica a la política ha de ser "honrada" i ha demanat a la presidenta del PPCV que "actue en conseqüència" i "faça cessar d'una vegada una senyora -referint-se a Rita Barberá- que dóna vergonya a tots".

"GRANS ACORDS"

Per la seua banda, Isabel Bonig, qui no ha fet cap referència a l'exalcaldessa valenciana, ha assegurat al 'president' que tindrà al PP "per als grans acords", tot i que creu que el Consell vol "arraconar" als populars.

En qualsevol cas, ha dit que des del PP "anem a col·laborar sempre" i ha demanat a Puig que "faça el mateix" i "desbloquege la situació d'Espanya, no s'hagen de penedir com es van penedir amb Indalecio Prieto, que van anteposar els interessos de partit als interessos d'Espanya".

"La Comunitat Valenciana és Espanya i Espanya necessita un Govern que estiga negociant el Brexit i els fonaments d'Europa", ha ressaltat la dirigent popular.

D'altra banda, durant la seua intervenció Ximo Puig ha assegurat que amb el Govern del Botànic "s'han augmentat els servicis als ciutadans" i ha destacat el final dels copagaments i iniciatives com XarxaLlibres.

"S'ha ajudat un poc a millorar la vida de les persones que no podien pagar els medicaments, persones més grans que estan en residències i que estaven sense cap capacitat de tindre una certa autonomia de despesa perquè els van traure fins a les pagues extra, o la gent que va als centres de dia que ara poden anar de manera gratuïta", ha subratllat el president de la Generalitat, qui creu que el PP està "favor del copagament" i considera que als centres de dia i residencials només cal anar "pagant".

Isabel Bonig, per part seua, ha destacat que l'esquerra actual "l'únic que vol és odi al PP i negar la legitimitat democràtica al centre dreta". De la mateixa manera, ha indicat que "si en un any l'any del renaixement, amb la tempestat que hi ha al PPCV, perquè som conscients dels errors comesos, hem guanyat 260.000 vots i vostès han perdut 190.000, si nosaltres som dolents, que de dolents són vostès?, pèssims?", ha preguntat.

La 'popular' també ha ressaltat que "el copagament no ho vam posar nosaltres, ho va posar Caldera i el PSOE. És la cosa més socialista que hi ha; la redistribució, que paguen els que més tenen, els rics", ha subratllat Bonig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento