Comunitat Valenciana

Ceferin, nou president de la UEFA: "Sóc un jugador d'equip, no un home d'espectacle"

  • El nou president de la UEFA, Aleksander Ceferin, s'ha descrit este dimecres com "un jugador d'equip, no un home d'espectacle" i ha assegurat que està "llest" per a portar l'organisme "a un nou nivell".

"Sóc un jugador d'equip, no un home d'espectacle. Estic llest per a assumir els projectes i portar la UEFA a un nou nivell. Vull que la federacions tinguen un lloc central. Anem a millorar el joc junts i a seguir el projecte junts", ha apuntat Ceferin en les seues primeres paraules després de guanyar la votació.

L'eslovè ha promés una "nova visió clara per a obrir un nou capítol en la història d'esta gran organització", afegint que intentarà "construir ponts per a tots" pensant sempre que "el futbol serà el primer". "Això és el que us promet hui ací", ha dit durant el 12è Congrés Extraordinari de la UEFA celebrada a Atenes.

El mandatari també ha agraït el "fantàstic suport", després de rebre 42 dels 55 vots emesos, i s'ha mostrat orgullós perquè rep "un gran honor, però alhora és una gran responsabilitat" que afrontarà amb valors d'"estabilitat, esperança, igualtat i amistat".

"Això significa molt per a mi i per a la meua família, que estarà molt orgullosa d'això. La meua xicoteta però preciosa Eslovènia també estarà orgullosa i espere que algun dia vostès també puguen estar orgullosos de mi. Podem arribar a les nostres metes sol si estem en un diàleg constant i treballem junts", ha dit.

TRAJECTÒRIA

L'eslovè Aleksander Ceferin ha estat nomenat este dimecres nou president de la UEFA, durant la votació celebrada al Congrés Extraordinari de l'organisme a Atenes, després d'aconseguir 42 vots pels 13 del seu rival, l'holandès Michael van Praag.

Nascut a Ljubljana el 13 d'octubre de 1967, Ceferin es va graduar a la facultat de Dret de la Universitat de la seua ciutat. Després, va passar a treballar per al bufet d'advocats de la seua família i va desenvolupar un interès especial en la representació d'atletes professionals i clubs esportius. Més tard va assumir el càrrec de director de la companyia, segons informa la UEFA.

Primer ha tingut un interès formal pel futbol local quan el 2005, a través del seu treball, ha estat membre de la junta directiva del KMN Svea Lesna Litija, un club de futbol sala. Membre del comitè executiu de l'equip aficionat FC Ljubljana Lawyers des de 2005, va treballar al NK Olimpija Ljubljana entre 2006 i 2011.

Casat i pare de tres fills, amb fluïdesa parlant anglès i italià, Ceferin ha estat elegit com a president de la Federació Eslovena de Futbol (NZS) el 2011. A més, també ha desenvolupat les funcions de segon i tercer vicepresident del Comitè Legal de la UEFA des de 2011.

L'eslovè es convertix en el setè president en la història de la UEFA, un càrrec que, des de la fundació de l'organisme el juny de 1954, també han ocupat Ebbe Schwartz (Dinamarca), Gustav Wiederkehr (Suïssa), Artemio Franchi (Itàlia), Jacques Georges (França), Lennart Johansson (Suècia) i Michel Platini (França).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento