Comunitat Valenciana

Rubio posa el seu càrrec a disposició de l'alcalde i PSPV i defensa que el seu "full de servicis és immaculat"

  • El coordinador d'Urbanisme a l'Ajuntament de València, Rafael Rubio, ha posat el seu càrrec a disposició de l'alcalde i del PSPV, després que el jutge que instruïx les diferents peces del 'cas Imelsa' haja decidit investigar-lo en la part dels contractes 'zombis', durant la seua etapa com a diputat provincial.

Tot i això, ha comparegut este dimarts davant dels mitjans de comunicació per a defensar que no ha fet "absolutament res" del que haja d'avergonyir-se i que el seu "full de servicis a favor d'esta ciutat, d'esta Comunitat i d'esta província està immaculat i seguirà estant immaculat".

Rubio ha pres esta decisió després que este dimarts es coneguera que el jutjat que instruïx les diferents peces del cas Imelsa haja decidit investigar-lo, al costat d'altres dos exdiputats provincials, Raúl Pardos (PSPV) i Salvador Enguix (PP), així com un exassessor d'esta última formació política. Tots ells estan citats el 7 d'octubre en el marc de les diligències obertes per malversació, prevaricació, tràfic d'influències, falsedat i frau en la contractació.

A partir d'ara, ha explicat Rubio, obrirà un "període de reflexió" i prendrà la "decisió que considere oportuna", independentment que el 7 d'octubre compareixerà davant del jutge. En este sentit, ha puntualitzat que "un càrrec de designació no s'aparta: o se'n va o el fan cessar" i des d'esta perspectiva està "a disposició del que l'alcalde considere oportú".

A més, obrirà la seua "pròpia reflexió". "No estic disposat que el meu entorn més immediat passe per un calvari mediàtic que no es mereixen i que no vaig a estar afavorint això", ha subratllat.

L'exdiputat provincial ha assegurat que en el seu cas "no havia cap zombi". Segons ha explicat, tenia dos assessors adscrits al seu càrrec com a conseller d'Imelsa en representació del PSPV. Quan van cessar perquè vencia el seu contracte es van nomenar altres dues persones que van estar quatre mesos.

Tots ells, ha insistit, "complien les seues funcions" marcades en el seu contracte laboral que segons ha recordat eren "funcions d'assessorament i assistència al senyor Rafael Rubio mentres siga membre del Consell d'Administració d'Imelsa", empresa pública de la Diputació de València, Impuls Econòmic Local S.A.

"Estes són les funcions que van realitzar estes persones" i que ratificarà quan vaja davant de jutge si li pregunta sobre esta qüestió, ha avançat.

Rubio espera que el procés siga "molt curt" perquè "quan abans es sobresega" tot i que "a la justícia cal deixar-la actuar". Això sí, ha volgut deixar "molt clar" que ell no ha fet "absolutament res" del què avergonyir-se.

D'esta manera, ha confiat que "el PP no vullga instrumentalitzar este cas" i que no es convertisca en una "batalla". "Al cap i a la fi -ha argumentat- si jo vaig (a declarar) és perquè el senyor Marcos Benavent -exgerent d'Imelsa- ha d'haver fet alguna declaració i que si el PP està desacreditant les declaracions del senyor Benavent, imagine que seguirà desacreditant tant les que els puguen afectar ells com les que puguen afectar-nos altres partits polítics", ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento