Comunitat Valenciana

Puig anuncia una Llei de Renda Garantida de la Ciutadania per unificar i facilitar el seu accés

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat este dimecres una Llei de Renda Garantida de Ciutadania per a unificar, agilitzar i fer més transparent el seu accés, amb l'objectiu que siga "l'únic instrument eficaç de lluita contra l'empobriment, evitant duplicitats i burocràcia".

Puig, durant la seua intervenció en el Debat de Política General en les Corts Valencianes, ha ressaltat que el Consell vol "transformar el mapa de les desigualtats en un mapa d'oportunitats".

En esta línia, també ha avançat que la Generalitat presentarà "prompte" el Pla d'Inclusió i Cohesió Social, que reunirà "objectius, mesures, accions, responsabilitats i assignacions pressupostàries per a les administracions públiques i privades que es dediquen als sectors més desafavorits de la nostra societat".

En matèria d'igualtat, el "primer Govern paritari de la història de l'autogovern", també es compromet a modificar la Llei Integral contra la Violència sobre la Dona de la Comunitat Valenciana, per a "protegir millor les dones que estan en situació de violència masclista, però encara no han presentat denuncia", ha subratllat Puig.

A més, ha destacat que es reforçarà tota la xarxa de protecció amb nous recursos i més mitjans" i, a manera d'exemple, ha indicat que en els pròxims mesos es posarà en marxa el Centre Dona 24 Hores de Torrevella.

Alhora, ha anunciat que s'establirà una clàusula per a afavorir la igualtat salarial de manera que les empreses que apliquen un tracte igualitari tindran més punts en els contractes públics i més possibilitats de rebre subvencions per part de l'administració pública.

Durant el seu discurs, Ximo Puig també ha avançat que la Generalitat impulsarà una Llei de Joventut, consensuada amb el Consell de la Joventut, que incorpore un enfocament integral a la participació juvenil. A més, es proposarà que en les consultes que es realitzen dins del marc competencial de la Generalitat tinguen dret a participar els més grans de 16 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento