Comunitat Valenciana

Puig sobre Barberá: "Estem en el temps escombraries en el qual no li cap més decisió que abandonar la vida política"

  • El cap del Consell, Ximo Puig, ha assegurat que a l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, "no li cap més decisió que abandonar la vida política" i el seu càrrec de senadora territorial i ha considerat que ara "estem en el temps escombraries en el qual no cap més decisió que abandonar la política".
Puig atiende a los medios en Valencia
Puig atiende a los medios en Valencia
EUROPA PRESS
Puig atiende a los medios en Valencia

Després de l'obertura de causa a Barberá pel Tribunal Suprem per un suposat finançament il·legal en el grup municipal popular a l'Ajuntament de València, Puig, en declaracions als mitjans de comunicació este dimecres abans d'entrar al seu primer Debat de Política General en les Corts Valencianes, ha apuntat que això "és un problema del PP i és el PP qui està obligat a prendre una decisió".

Puig ha destacat, tot i això, que actualment preferix centrar-se en "el futur dels valencians" i que, en este cas, "òbviament havia unes responsabilitats polítiques que s'haurien d'haver dictaminat fa temps". "Ara estem en el temps escombraries en el qual (a Barberá) no li cap més decisió que abandonar la vida política", ha asseverat, per a insistir que "estem parlant de finançament il·legal del PP" i que és este partit "qui hauria d'haver pres una decisió i qui està ara obligat" a prendre-la.

Així, preguntat sobre com podria sentar esta qüestió als ciutadans de la Comunitat Valenciana, el 'president' ha assenyalat que el Consell treballa "durament per a aixecar la hipoteca reputacional". "I això, per descomptat, no ens ajuda", ha lamentat.

"PORTA EQUIVOCANT-SE MOLT DE TEMPS"

Per la seua banda, el portaveu del grup socialista en les Corts, Manolo Mata, ha assegurat que Rita Barberá "porta equivocant-se molt de temps" després de "molts anys representant als valencians". "Hi ha hagut un moment en la seua vida política que, en comptes d'acomiadar-se amb certa alegria, va optar per estar en un càrrec polític sabent el que havia darrere", ha ressaltat.

Segons la seua opinió, l'exalcaldessa "sempre ha sabut com es finançava el PP i qui donava els diners" en el grup municipal popular. De fet, ha assenyalat que "segur que sabia que gastava més que la resta de forces que competien amb elles".

Amb el seu càrrec de senadora, Mata creu que Barberá "li està fent un dany immens al seu partit", ja que, com ha recordat, "ara el Senat ha de decidir amb una majoria del PP si atorga el suplicatori o no ho atorga". "Ella s'ha de defensar, però el fet ideal és que es defense al carrer", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento