Comunitat Valenciana

Arranca el Debat de Política General en les Corts Valencianes

  • El Debat de Política General de la Comunitat Valenciana, el primer de Ximo Puig com a president de la Generalitat, ha arrancat cap a les 10.45 hores en les Corts Valencianes.
Ximo Puig y Mónica Oltra en el Debate de Política General
Ximo Puig y Mónica Oltra en el Debate de Política General
EUROPA PRESS
Ximo Puig y Mónica Oltra en el Debate de Política General

Quan Puig i la vicepresidenta, Mónica Oltra, han entrat a l'hemicicle, diversos diputats populars han assenyalat el seu rellotge -ja que passava al voltant d'un quart d'hora de l'hora prevista de començament, les 10.30 hores- i han indicat: "Ja era hora".

Segons fonts de la Generalitat, Puig i Oltra s'han endarrerit en la seua arribada a l'hemicicle ja que s'han parat davant d'una performance, amb el nom 'Animalarium', que estava al carrer, davant del parlament autonòmic, per a posar de manifest els problemes dels joves valencians

La jornada de les Corts, que es desenvoluparà durant este dimecres i dijous, ha començat amb la Declaració de Política General feta pel cap del Consell, que no té temps màxim per a intervindre.

Després de la intervenció de Puig, serà el torn dels grups parlamentaris, que disposaran cadascun de mitja hora. La síndica del PP, Isabel Bonig, obrirà esta ronda d'intervencions, a la qual seguirà el portaveu de Ciutadans, Alexis Marí; i el de Podem, Antonio Montiel. Els últims seran els portaveus de Compromís, Fran Ferri, i del PSPV, Manolo Mata.

El cap del Consell contestarà als grups parlamentaris i podrà elegir entre fer-ho de manera conjunta o individualitzada. Més tard, els síndics podran tornar a intervindre, però per un màxim de deu minuts cadascun.

Després de les intervencions, els grups hauran de presentar les seues propostes de resolució, que haurà de tramitar la Mesa de les Corts i, després, passaran per la Junta de Portaveus.

El conjunt de les intervencions de cada grup per a defensar les seues propostes no podrà excedir de 60 minuts, repartits com a màxim en 12 intervencions. El torn en contra tindrà el mateix temps que el de defensa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento