Comunitat Valenciana

El PPCV insta "deixar actuar a la justícia" i recalca que la competència sobre Barberá és de la direcció nacional

  • La coordinadora general del PPCV, Eva Ortiz, ha instat este dimarts a deixar "actuar a la justícia" després que el Tribunal Suprem haja acordat obrir una causa contra l'exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberá, per la comissió d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València, en el marc de l'Operació Taula derivada del 'cas Imelsa', i ha remarcat que "en este moment no està formalment imputada" i ha dit que, arribat el cas, qualsevol decisió que es prenga competix al Comitè de Drets i Garanties del PP nacional, no al regional.

Així s'ha pronunciat Ortiz en declaracions als mitjans en les Corts Valencianes en ser preguntada sobre esta decisió judicial i el futur de la senadora territorial per la Comunitat Valenciana. Ortiz ha explicat que desconeix el literal de la interlocutòria però en tot cas el TS ha designat un instructor a qui cal "deixar investigar a la justícia", ha defensat la presumpció d'innocència i ha assenyalat que ella personalment no ha parlat amb Barberá, i alhora ha destacat que hi ha "permanent comunicació" entre la direcció nacional i regional.

També ha apuntat, en ser preguntada sobre si des del grup popular en les Corts se li podria demanar que dimitisca com a senadora territorial proposada per este grup que, independentment que Barberá fora elegida senadora territorial i no en eleccions, "la competència sobre senadors és del Comitè de Drets i Garanties Nacional", que és el que en funció de com es desenvolupen els fets prendrà les mesures que estime convenients.

"Anem a vore el que diu l'instructor" de la causa, ha insistit, per a remarcar que "el PPCV no té competència sobre la idoneïtat o no de l'acta de Rita Barberá". Alhora, ha reiterat que cal deixar actuar a la justícia i també "parlar en els termes justos" perquè, segons ha remarcat, no els consta que la sentència "parle d'investigació" -antiga imputació- sobre Barberá.

Ortiz ha assegurat que "si el PP ha de prendre una decisió, ho farà" i el PPCV "ja ha donat mostres de rotunditat".

Preguntada sobre si considera que este nou pas judicial pot afectar la formació de govern, en concret al pacte subscrit entre PP i Ciutadans, la coordinadora ha manifestat que no tem que la situació judicial de Barberá "complique res" i el PP "tractarà a tot el món de la mateixa forma", tot i que ha instat a no anticipar-se tenint en compte que -ha incidit- "en este moment Rita Barberá no està investigada".

Segons la seua opinió, si no hi ha un govern presidit per Mariano Rajoy no és perquè Barberá "siga el problema", sinó que és "Pedro Sánchez el problema". "Hem de ser justos, si no hi ha govern no és per la situació de Rita Barberá, és per la situació de Pedro Sánchez i el PSOE", ha tancat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento