Comunitat Valenciana

Puig assenyala que Barberá deu "fer un acte de decència i dimitir" o Rajoy obligar-la "arrossegat per la Justícia"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat este dilluns que l'exalcaldessa de València Rita Barberá deu "fer un acte de decència i dimitir" o si no el president nacional del PP, Mariano Rajoy, ha de fer que renuncie tot i que siga "arrossegat per la Justícia i les circumstàncies" i "no per voluntat política".

Puig, després d'assistir al reinici de les obres de la unitat d'execució 4 de Parc Sagunt, ha assenyalat sobre esta qüestió que després que el Suprem hi haja obert causa Barberá pel blanqueig de capitals en el cas Imelsa "ja sap el que fer". Tot i això, ha apuntat que hauria d'haver dimitit "fa bastant temps perquè no era comprensible que estigueren imputats tots els regidors i ella, que era la líder, no ho estiguera".

"L'únic que va fer és un acte de decència, dimitir i deixar la vida política perquè es danya molt a la ciutadania de manera que s'ha vingut fent en esta Comunitat i molt especialment el PP", ha lamentat.

Per esta raó, ha incidit que "ara no queda més, arrossegat per les circumstàncies i les Justícia, que Rajoy faça dimitir a Barberá".

En qualsevol cas, ha apuntat que les responsabilitats polítiques són "de tot el PP" perquè era "finançament il·legal del PP i que s'havien d'haver assumit al seu moment".

Preguntat per les conseqüències que tindrà per al PP, ha evidenciat que "efectivament la llosa de la corrupció adossada al PP impedix per descomptat moltes coses amb Rajoy" perquè és "obvi" que "no pot representar la regeneració".

En este sentit, ha assenyalat que Bonig, com a principal responsable del PP a la Comunitat Valenciana, i Rajoy "no pot esperar ni un minut més per a prendre una decisió, que ve determinada per la Justícia, no per la seua voluntat política, però que és inajornable ja".

Puig ha constatat que és "cert" que la Justícia deuria "ser més ràpida" però també ha reconegut que té "moltes dificultats" com la falta de mitjans. Amb tot, ha incidit que el fet fonamental és que "haguera hagut amb anterioritat responsabilitats de caràcter polític" perquè, ha recalcat, "no pot ser que es prenguen decisions de caràcter polític només quan hi ha una decisió judicial". "Hi ha d'haver un comportament ètic per part dels partits previ a la resolució judicial", ha exigit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento