La família preadoptiva de Sueca passa 24 hores sense notícies del menor i lamenta que se'l tracte "com un io-io"

  • La parella valenciana preadoptiva de Joan, un xiquet de quatre anys al qual per ordre judicial van haver de lliurar ahir a la seua mare biològica, resident a Astúries, ha passat 24 hores sense tindre notícies del menor, sense saber on està i com es troba, i lamenta profundament que se'l tracte "com un io-io". "Estem fent les coses molt malament", ha lamentat.

Els pares preadoptius, Alberto Bordes i Noelia Estornell, estan profundament afectats i no han pogut dormir en tota la nit després que ahir al matí deixaren Joan en la Comandància de la Guàrdia Civil de València per a ser lliurat a la seua mare biològica, una jove de 19 anys a la qual se li va retirar la custòdia "per embriaguesa i per vida dolenta", segons ha denunciat l'advocat de la família valenciana.

Tot i això, un informe psicològic incorporat fa poc al procediment que indicava que la mare biològica era apta per a cuidar el seu fill va canviar el rumb de les coses i un tribunal de l'Audiència d'Oviedo va obligar la família preadoptiva a tornar Joan, a qui van rebre amb 18 mesos.

"Este és el criteri d'una persona -en referent al psicòleg- que ens ha arruïnat la vida i diu que esta xica -la mare biològica- està ara en condicions d'estar amb el xiquet", ha lamentat Alberto en declaracions a Europa Press.

I va més enllà. Ha criticat que un menut "vaja d'un dia per a un altre a un lloc al qual no el coneixen sense ni tan sols fer unes visites prèvies. I tampoc pot ser, crec jo, que una sentència que no és ferma -la resolució de l'Audiència està recorreguda davant del Tribunal Suprem- ens obliguen a executar-la quan estem parlant del benestar d'un xiquet, perquè probablement el Suprem decidisca una altra cosa, que espere que siga així", ha indicat.

"Estem tractant un xiquet de quatre anys, que respira, que té sentiments, com si fora un io-io, i estem fent les coses molt malament", ha lamentat el pare preadoptiu. "Li estan fent molt de dany, i a nosaltres per descomptat també", ha afegit.

Segons la seua opinió, "el lamentable, el trist, el que té d'absurd tot això és trencar la família, la marxa del xiquet quan encara hi ha instàncies que han de decidir sobre el seu futur". "No té cap sentit, això no hi ha qui ho entenga ni que ho defense", ha asseverat.

Alberto ha explicat que Joan s'havia assentat perfectament a València: "És faller, va a l'escola, té els seus amics, la seua família, els seus avis... Nosaltres estem destrossats, però darrere de nosaltres hi ha una tragèdia enorme".

A LLUITAR PER ELL

Uns dies abans que hagueren de lliurar Joan, els seus pares preadoptius li van explicar que havia de tornar a Astúries. Ahir, el dia fixat, el menor "es va aixecar a les 7.45 hores quan portava tot el mes aixecant-se tard". "Li vam dir que el volíem molt, que havia d'anar-se'n amb altres persones de manera temporal, perquè volem i pensem que serà així, i li vam dir que anàvem a lluitar per ell i que prompte estaríem una altra vegada junts".

La reacció inicial del menor va ser de negació, "es tapava els sentits, no volia escoltar el que li estàvem dient, i després l'expressió dels seus ulls mostrava empipament amb nosaltres i això és el més trist i el que més portem dins", ha assenyalat Alberto.

Des que el van lliurar ahir en Comandància, no han sabut res del menor: "Hui hem tingut el primer contacte amb les tècniques de la Conselleria d'Astúries i elles encara no sabien res", ha asseverat. "Nosaltres portem a la Comandància la seua targeta de la Seguretat Social i ells -família biològica- no van preguntar en cap moment si el xiquet tenia algun tipus d'al·lèrgia, algun problema, el que esmorza... Vam proposar una cara a cara però van considerar que no havien de fer-ho", ha lamentat.

Alberto espera que Joan "estiga bé" perquè "el que ens importa és que ell estiga bé, a part que això se solucione". "La nostra vida va a canviar i ha canviat", ha indicat, i ha demanat al Suprem que resolga esta situació com més prompte millor: "Espere que com a mínim, ja que el dany ja s'ha fet, la reparació siga ràpida. Perquè marxa enrere no té", ha expressat el pare després de comentar que no havien dormit en tota la nit. "Hem passat la nit abraçats cadascun a un peluix o al seu coixí. Molt malament", ha indicat molt emocionat.

"OBRIM LES PORTES"

Noelia, la mare preadoptiva, ha aprofundit en esta línia i ha assenyalat que la jove d'Astúries "no sap res de Joan, ho desconeix tot. Com a mínim a nosaltres no ens ha preguntat res, ni al meu advocat". "Nosaltres -ha afegit- no tenim res contra ella, simplement demanem que no ens arrabassen el nostre fill, i si ella realment el vol, li obrim les portes de la vida de Joan", li ha oferit.

"Entenc que ella és la seua mare biològica, però nosaltres som la seua família perquè l'hem criat", ha dit entre llàgrimes. Ha mostrat el seu desig que el Suprem entenga i defense l'interès del menor, "i veja on està millor". "Té la seua família, el seu col·legi, que havia d'haver començat ahir i no ha començat, els seus amics, els seus cosins, els seus avis... Allà no sabem el que té".

El menut, ha lamentat, "no entén per què és ací tan feliç tant de temps i ara l'hem deixat anar-se'n. No ho entén perquè té quatre anys. Estem impotents totalment perquè ningú veu l'aberració que està passant, o si la veuen, no volen actuar. No ho sé".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento