Comunitat Valenciana

La Unió de Periodistes convoca una beca per a produir un assaig visual sobre la història de la Comunitat Valenciana

  • El projecte cultural de periodisme gràfic de La Unió de Periodistes Valencians Fragments ha convocat per primera vegada una beca de producció per a elaborar la Col·lecció Fragments, un projecte editorial dedicat a l'assaig visual i "orientat a investigar sobre la història contemporània de la Comunitat Valenciana", ha explicat l'organització en un comunicat.

Els candidats hauran de presentar, entre el dia 12 de setembre i el 4 de novembre, la producció del projecte que ha d'explicar, a través del llenguatge visual, "les opinions i punts de vista del creador sobre un tema de lliure elecció relacionat amb la Comunitat".

Per al desenvolupament del projecte deuen utilitzar-se els llenguatges visuals propis del periodisme gràfic contemporani (fotografia, vídeo, multimèdia, suports digitals) així com altres eines culturals (accions, activitats participatives, unitats didàctiques) que amplien el poder transformador dels continguts.

L'aspirant ha de ser capaç de dissenyar i implementar l'estratègia que resulte en la producció de l'assaig i de coordinar als professionals necessaris per a portar-la a terme, amb l'assessorament de la Unió de Periodistes Valencians. La decisió del jurat es farà públic el 18 de novembre, data en la qual arrancarà la fase de producció que durarà fins a la presentació de l'assaig final, el 18 de novembre de 2017.

L'autor disposa, per tant, d'un any per fer i produir l'assaig visual, amb una dotació econòmica en metàl·lic de 6.000 euros i amb un pressupost per a producció màxim de 7.000 euros. Els interessats han de presentar la seua proposta al correu electrònic beca@projectefragments.com i les bases completes es poden consultar en el lloc web www.projectefragments.com.

La Unió de Periodistes Valencians, amb el compromís i patrocini de DKV Seguros i la col·laboració del MuVIM i de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, confia en Fragments "per a posar en valor i dinamitzar el periodisme gràfic a la Comunitat Valenciana".

Esta nova visió de Fragments pretén "elevar els estàndards de qualitat del periodisme gràfic, facilitar a la ciutadania l'adopció d'una posició crítica davant dels llenguatges visuals i intensificar la relació entre la societat civil i la comunitat periodística", ha explicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento