Comunitat Valenciana

Educació avança en dues setmanes el procediment de les substitucions de professorat i adjudica més de 1.100 places

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha adjudicat més de 1.100 places corresponents a substitucions, de manera que avança este procediment dues setmanes.

En total, el departament de Campanar ha adjudicat hui 1.656 places -tant de vacants com de substitucions- que ocuparen docents a partir de dilluns que ve, 12 de setembre. En relació amb vacants es cobrixen un total de 545, distribuïdes en 235 a Alacant, 114 en Castelló i 196 a València.

Les característiques de les vacants es corresponen en places a temps parcial no cobertes; jubilacions que no eren confirmades i que, per tant, no eren registrades en el sistema; excedències que es comuniquen a l'estiu i que el sistema registra ara; comissions de servicis registrades ara i increments de places.

En relació amb les substitucions, s'han adjudicat 1.111, 268 a la província d'Alacant, 138 a Castelló i 705 a València. "És, per tant, la primera vegada en molts cursos que s'aconseguix cobrir les substitucions de professorat passant dels deu dies o més d'espera al començament de curs a tan sols dos dies per a ser adjudicades", han subratllat des de la Conselleria.

Sobre esta qüestió, el conseller, Vicent Marzà, ha destacat que "no es tracta només que en un any s'ha recuperat el 57% del professorat suprimit per les retallades de l'antic govern valencià, també estem fent un esforç perquè l'alumnat valencià no haja d'esperar més temps del estrictament necessari que arribe el substitut del docent de baixa".

Amb estes primeres substitucions, Educació "continua amb la seua política de millorar el funcionament de les incidències per baixes". El curs passat es va aconseguir rebaixar les substitucions d'una mitjana de 20 dies a 10, que ha tingut com a resultat que van treballar 1.200 docents més que en cursos anteriors i, sobretot, que l'alumnat tinguera el professorat que li correspon a l'aula, han conclòs en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento