Comunitat Valenciana

La UCV fa cessar el rector Ignacio Sánchez Cámara i aposta per "intensificar les relacions amb les institucions"

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Ignacio Sánchez Cámara
Ignacio Sánchez Cámara
UCV
Ignacio Sánchez Cámara

La Universitat Catòlica de València (UCV) ha anunciat el cessament del fins ara rector, Ignacio Sánchez Cámara, les competències del qual seran assumides en funcions pel vicerector general, Ricardo García.

En un comunicat fet públic este dijous, la institució acadèmica assenyala que Ignacio Sánchez Cámara -nomenat el juliol de 2015 en substitució de José Alfredo Peris- "cessa en el seu lloc de rector de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (UCV), amb l'agraïment a la seua dedicació".

Amb esta "reestructuració, la UCV aposta per seguir ampliant el diàleg amb tots els agents socials, i intensificar les relacions amb les institucions de la Comunitat Valenciana", incidixen des de la universitat.

Alhora, recalquen que la institució "continuarà aprofundint en la seua concepció d'universitat catòlica, en la seua aposta per la investigació i divulgació de ciència i cultura, des del reforç de la unitat d'acció, en coherència amb la seua identitat catòlica".

Actualment, existix una polèmica després de la decisió de la Generalitat Valenciana d'excloure de les seues beques alumnes de les institucions privades i la posterior presentació d'un recurs judicial per part de la Universitat Catòlica que ha provocat la paralització cautelar de les beques generals de l'administració del curs passat, així com de les de no abandonament.

Ahir la universitat emetia una nota de premsa en la qual estenia la mà al conseller d'Educació, Vicent Marzà, i l'emplaçava a una reunió per a arribar a una solució. El titular d'Educació ha respost hui que la Universitat Catòlica de València (UCV) "dinamita qualsevol opció de diàleg" en mantindre el recurs però ha afegit que "vinguen a parlar, no hi ha problema".

Al fil d'això, el vicerector general de la UCV, Ricardo García, ha comunicat que "després de la petició pública que ha realitzat el conseller ha donat compliment, sol·licitant hui, formalment, una reunió amb Vicent Marzà per a treballar amb lleialtat institucional en la defensa del que ens unix, perquè ens unix la defensa dels

quals menys tenen i ens unix la defensa d'aquells que tenen dret a beca". "Per a aconseguir una millor igualtat, per a aconseguir que els que menys tenen puguen integrar-se a la societat com aquells que tenen més", afegix.

"La Conselleria no ha respost a la UCV respecte de la invitació per a ser convocats de manera immediata, tot i això, conegudes les declaracions del Conseller Marzà realitzades hui, la UCV complix responent amb la petició formal davant de Conselleria, a fi que no existisquen més retards", expliquen.

"ENS UNIX EL PRINCIPAL"

El responsable de la institució universitària ha afirmat que reconeixen "la identitat de la Conselleria i la capacitat del conseller per a arribar acords" i, per este motiu, Ricardo García ha asseverat que "tenint en compte que ens unix el principal, esperem poder asseure'ns amb el conseller a dialogar per a buscar solucions per als que més ho necessiten".

"A la UCV i a la Conselleria d'Educació ens unixen moltes més coses de les quals pogueren separar-nos. Per això per a nosaltres siga també una qüestió capital defensar la igualtat en el tracte dels quals menys tenen", ha afegit.

Alhora, reiteren que la Universitat Catòlica de València vol "que ningú isca perjudicat, i que en el seu recurs davant del Tribunal Superior de Justícia ha defensat que els alumnes no vegen minvat el seu dret a la igualtat i a la llibertat de decidir on cursar els seus estudis universitaris amb idèntic nivell de renda".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento