Comunitat Valenciana

El SPPLB denuncia que la "descoordinació" i el "corporativisme" van agreujar els focs d'Alacant

  • El Sindicat Professional de Policia Local i Bombers (SPPLB) de la Comunitat Valenciana ha denunciat que la "descoordinació" i el "corporativisme" dels Consorcis Provincials genera "més hectàrees cremades i pitjor aprofitament dels recursos". Com a exemple, han exposat la situació viscuda per les unitats desplaçades en els dos incendis que han afectat les comarques de la Marina Baixa i Alta.
Incendio este madrugada en Bolulla
Incendio este madrugada en Bolulla
112 GVA
Incendio este madrugada en Bolulla

En una carta oberta, el SPPLB ha posat de manifest que els bombers forestals són "autonòmics" però la Generalitat Valenciana els "subcontracta a través de Tragsa, una empresa estatal" amb una "megaestructura de portes giratòries amb més de 200 directius de fortuna que cobren més que el president del govern".

Un model d'externalització que contribuïx, segons la seua opinió, "generosament a l'explotació dels professionals". Així, han apuntat que la Generalitat hauria d'aprofitar que són "un cos autonòmic i això hauria de ser una virtut a l'hora de moure mitjans entre províncies", tot i que "en comptes d'aprofitar esta fortalesa decidix encomanar-nos a un cos provincial", el que es traduïx en "descoordinació i corporativisme" i provoca com a conseqüència "més hectàrees cremades i pitjor aprofitament dels recursos".

"Arriba a tal punt esta desídia, que mentre comenda als bombers la nostra gestió en emergències, articula mitjançant una empresa pantalla (anomene's per exemple Tragsa) una fórmula de pagament de nòmines indirecta", ha assenyalat el sindicat que assegura que d'esta manera "la Generalitat complix expedient i deixa als seus treballadors a la mercè de la voracitat empresarial de Tragsa i del corporativisme dels consorcis provincials".

A més, han denunciat que "en Tragsa és a l'únic lloc on han arribat a donar-nos entrepans de dos dies després d'estar lluitant hores i hores contra el foc". "A ningú li agrada que el tracten com un gos que s'alimenta de les sobres del seu amo. Esta deixadesa en una cosa tan bàsica com és el menjar, amb pa de diversos dies farcit del que siga lliurats a qualsevol hora, reflectix molt bé el que suposem per a Tragsa i la seua aristocràcia", han criticat, tot i que "els entrepans són només la punta de l'iceberg, una cosa simbòlica".

PEATGES DE LA SEUA BUTXACA

A este respecte, han posat de manifest que les unitats van haver d'abonar de la seua butxaca "els peatges de l'autopista que portava a l'incendi", perquè en estar mancat de "prioritaris", l'ús de qualsevol altra carretera els "haguera endarrerit considerablement".

Finalment, han revelat que el seu sou -1.000 euros mensuals-, inclouen 15 guàrdies al mes localitzades "llevat 0,50 cèntims l'hora", i altres 15 guàrdies presencials, amb gairebé una dècada congelat; que es jubilen als 67 anys, que existixen malalties professionals "no reconegudes", que mantenen contractes de "peons agrícoles" o que

hi ha "sobrecostos", "enxufisme" i "impossibilitat de promoció interna".

AGÈNCIA VALENCIANA

Sobre la nova Agència Valenciana d'Emergències, el SPPLB ha lamentat que la seua situació no canvie ja que: "ni tan sols s'han atrevit a canviar-nos el nom a nosaltres, que seguim com a 'brigadistes', este terme vague i vulgar que no diu res del que som ni en què treballem".

"Tampoc sabem res dels coeficients reductors, ni de la nostra segona activitat. Ni ningú ens ha explicat encara per què som l'únic servici d'emergències que no depèn directament de l'administració", ha seguit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento