Comunitat Valenciana

Alcón i Marcos Benavent, citats davant del jutge el 22 de setembre pels contractes en Cultura

  • L'exregidor de Cultura de l'Ajuntament de València María José Alcón, el seu exassessor Pedro Aracil, l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent, i l'empresari José Adolfo Vedri hauran de comparèixer com investigats el pròxim 22 de setembre davant del jutge d'Imelsa per diversos contractes de Cultura a canvi de comissions il·legals, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Estes quatre persones declararan al jutjat d'Instrucció número 18 de València, encarregat d'investigar el cas Imelsa, en la peça separada de contractes de Cultura. El dia 23 li tocarà el torn a altres tres empresaris investigats -anteriorment imputats- adjudicataris dels contractes de neteja i manteniment de La Llotja i de les Torres de Quart.

D'altra banda, el jutge ha rebutjat un recurs interposat per l'exsecretària del grup municipal del PP a l'Ajuntament de València Carmen García Fuster contra la seua imputació per delicte electoral en la peça separada del cas Imelsa en què, a més, s'investiga un delicte de blanqueig de capitals, segons consta en una nova interlocutòria.

El jutge rebutja els arguments esgrimits per l'advocat de la investigada i manté que el fet que no fora administradora electoral de les candidatures en els comicis investigats, 2011 i 2015, "no impedix que puga ser investigada com a possible cooperadora necessària conforme a la reiterada jurisprudència del nostre Tribunal Suprem", tal com indica en la sentència.

Necessita, tot i això, que este delicte "no se li està atribuint de manera definitiu, sinó que s'està obrint la investigació, que l'afecta, i per això és citada a declarar en qualitat d'investigada, en els termes garantistes que el nostre ordenament processal procura".

En la seua resolució, el jutge explica que és "inqüestionable" que amb càrrec al compte bancari que gestionava es van pagar despeses electorals, i que és al final de la instrucció quan procedix valorar els indicis que existixen contra la imputada i la seua significació penal.

En el recurs, la defensa de García Fuster qüestionava també la continuïtat i connexitat delictives apreciades per l'instructor així com la declaració de complexitat de la causa, extrems, tots ells, rebutjats pel jutge.

En les diligències del cas Imelsa s'investiga el arreglo de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions de la Comunitat Valenciana: Diputació -a través de l'empresa Imelsa-; Ajuntament -a través de la Regidoria de Cultura- i Generalitat -a través de l'empresa Ciegsa-. La causa, que va nàixer l'abril de 2015, està oberta per malversació, frau en la contractació pública, suborn, tràfic d'influències, blanqueig i delicte electoral. S'estructura en una peça principal i quatre separades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento