Comunitat Valenciana

PSPV proposa un altre candidat per al Consell Rector de la nova RTVV en un reinici de les negociacions

  • El PSPV ha proposat un nou candidat a presidir el Consell Rector de la nova RTVV, després que Josep López no obtinguera el juliol el consens necessari per al nomenament després de ser rebutjat per C's i PP per la vinculació de la seua dona amb líders socialistes. El portaveu del grup parlamentari socialista, Manolo Mata, no ha volgut revelar el seu nom perquè primer vol portar a terme un sondeig de l'opinió de les forces polítiques.
Reunión de la Junta de Portavoces Corts
Reunión de la Junta de Portavoces Corts
TWITTER CORTS
Reunión de la Junta de Portavoces Corts

Així ho ha assenyalat Mata als mitjans de comunicació després de la Junta de Síndics d'este dimarts en la qual els cinc grups amb representació en les Corts Valencianes han destacat que s'han reprès les negociacions per a desbloquejar la situació del Consell Rector de la qual serà la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Des de C's, el seu portaveu, Alexis Marí, ha destacat el començament d'un diàleg "obert i amigable" entre les forces polítiques per a arribar a una solució i un consens que, segons la seua opinió, és "possible". "Estic convençut que arribarem a un acord, però cal debatre perquè esta és l'única via", ha puntualitzat Marí.

Així, ha valorat la nova proposta de candidat del PSPV perquè entén que és "un professional que està a l'altura de les exigències de la nova RTVV". Tot i això, ha demanat a la resta de grups no fer "un ball de professionals".

Per la seua banda, Antonio Montiel, de Podem, ha demanat a la resta de partits polítics "esforç" per a arribar al màxim consens i ha reiterat que el seu partit acceptarà qualsevol proposta de candidat del PSPV a presidir el Consell Rector, però ha rebutjat la candidata del PP, Maite Fernández. "Anem a treballar a buscar primer un consens i arribar a un acord", ha afegit.

Montiel ha assenyalat que la lectura que fa la seua formació respecte a l'esdevenir de les negociacions és "optimista" perquè creu que hi ha "moviments importants". D'esta manera, espera que siga este mes quan es puga configurar el nou òrgan perquè "la Comunitat Valenciana necessita un mitjà que cobrisca informació de proximitat i el sector audiovisual valencià no pot esperar més".

"IMMOBILISME" DEL PP

Més "pessimista" s'ha mostrat el síndic de Compromís, Fran Ferri, qui ha lamentat que la situació continue bloquejada per l'"immobilisme" dels populars i per l'actitud d'alguns grups polítics de no voler canviar la situació i moure posicions. "Tot seguix obert i continuarem parlant per a vore quins mecanismes trobem per a tindre una solució", ha afirmat.

Ferri ha coincidit amb Montiel a expressar el seu rebuig a la candidata del PP i ha subratllat que Compromís donarà suport a qualsevol proposta de president al Consell Rector però que tinga com a mínim consens de dos terços de la Cambra.

"EL PP NO ÉS PARTIDARI DELS VETOS"

Des del PP, el seu portaveu, Isabel Bonig, ha criticat l'actitud de Podem i Compromís de rebutjar a la seua candidata i ha mostrat la voluntat del seu partit de seguir negociant però "sense vetos ni cordons sanitaris" a ningú.

"Volem pactar i negociar però no anem a acceptar vetos ni anem a permetre cordons sanitaris ni que es lapidi al PP", ha advertit Bonig, qui ha assenyalat que el nou nom presentat pel PSPV li sembla "bé".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento