Comunitat Valenciana

El jutge investiga Alfonso Grau per delicte electoral

  • El titular del jutjat d'Instrucció número 18 de València, encarregat del 'cas Imelsa', ha citat a declarar en qualitat d'investigats Alfonso Grau, exvicealcalde de València i que ha estat mà dreta de l'exalcaldessa Rita Barberá, i l'exvicepresident de la Diputació provincial Juan José Medina per presumpte delicte electoral, segons han confirmat a Europa Press fonts conéixedores del procediment.
Alfonso Grau en la rueda de prensa
Alfonso Grau en la rueda de prensa
EUROPA PRESS
Alfonso Grau en la rueda de prensa

Grau i Medina hauran d'acudir a declarar el pròxim 19 de setembre per la peça separada del cas Imelsa en què s'investiga un presumpte delicte de blanqueig en el grup municipal popular a l'Ajuntament i un delicte electoral.

Precisament per esta peça van haver de comparèixer este dilluns al jutjat la que fora exsecretària del grup municipal popular María del Carmen García Fuster, i l'administradora provincial de la candidatura popular a les eleccions municipals de 2015, Montserrat Tello, els qui es van contradir entre les quals hi ha en relació amb el coneixement que el PP provincial tenia de l'existència d'un compte opaca en el partit.

Amb estes noves dues persones esmentades en qualitat d'investigades -abans imputades- ja són quatre als qui s'atribuïx el presumpte delicte electoral dels anys 2011 i 2015. Pel blanqueig, els investigats superen el mig centenar.

García Fuster, considerada una persona pròxima a l'exalcaldessa Rita Barberá, va explicar al jutge que el PP -formació investigada en esta peça per blanqueig- coneixia perfectament l'existència dels comptes municipals i també ha dit que ella donava compte al partit de les despeses de campanya.

Tot i això, Montserrat Tello ha declarat que el Partit Popular no tenia cap tipus de coneixement sobre este presumpte compte opac ni de pagaments o ingressos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento