Comunitat Valenciana

Els versos d'Estellés sonaran este dijous al barri de Molenbeek de Brussel·les

  • Els versos del poeta valencià Vicent Andrés Estellés sonaran amb força i per segon any consecutiu este dijous a Brussel·les, concretament al centre Cívic De Vaartkapoen al barri de Molenbeek, en un acte d'homenatge i sopar de germandat organitzat pel grup Compromís.

En un comunicat, la formació política ha explicat que la II Festa Estellés a Brussel·les tindrà una àmplia representació institucional i de polítics valencians a Brussel·les, així com de membres del Govern de la Generalitat, Catalunya i de les Illes Balears.

La celebració tindrà les veus d'Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Sílvia Ampolla, els qui en el seu espectacle 'Sis Veus per al poeta', convertiran les paraules d'Estellés en peces musicals dels més diversos estils, des del fandango passant per les jotes valencianes o les havaneres.

Després de l'actuació musical, els assistents recitaran els principals versos del poeta en una gran representació de llengües comunitàries: euskera, francès, neerlandès, castellà, italià i en valencià.

Sobre esta qüestió, l'eurodiputat de Primavera Europea Jordi Sebastià, qui ha admès ser un 'estellesista', és "un honor fer l'homenatge al poeta del poble en un barri tan simbòlic com ho és Molenbeek a Brussel·les", una àrea "fa poc estigmatitzada al qualificar-la com un niu de terroristes islàmics", ha assenyalat.

De fet, ha puntualitzat que l'elecció d'este lloc és "una forma d'acabar amb este estigma amb el qual els han assenyalat als seus habitants i amb el qual volem col·laborar a acabar en este acte".

La vetllada conclourà amb un sopar de germandat entre els assistents, la qual serà servida per les persones del menjador social en què es realitzarà la Festa Estellés.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento