Comunitat Valenciana

L'escola infantil de Casa Caritat en Benicalap augmenta un 33% les seues places per al pròxim curs

  • L'Escola Infantil de Casa Caritat en Benicalap (València) tindrà 60 places el pròxim curs fet que suposa un augment del 33% i permetrà que l'entitat puga atendre a tots els seus centres més de 160 xiquets en risc d'exclusió social, amb edats compreses entre els 1 i 3 anys.
Imagen de la Escuela Infantil de Casa Caridad en Benicalap.
Imagen de la Escuela Infantil de Casa Caridad en Benicalap.
CASA CARIDAD
Imagen de la Escuela Infantil de Casa Caridad en Benicalap.

La institució disposa de quatre centres educatius, dos d'ells a Torrent (un titularitat municipal, la gestió del qual va a càrrec de l'Associació) i altres dos a València (a la seu central de Passeig de la Petxina i en les instal·lacions del seu Multicentre Social al barri de Benicalap) des dels que s'ajuda famílies i menors vulnerables.

És en esta última escola, en la de Benicalap, on Casa Caritat ha ampliat la seua capacitat en un fins a arribar a les 60 places i, previsiblement, durant el curs escolar se n'anirà augmentant esta xifra fins a 90 llocs escolars.

Casa Caritat oferix el servici d'escola infantil a aquelles famílies en risc d'exclusió social que tenen fills d'1 a 3 anys i que, a causa de la seua situació econòmica, no poden accedir a una escola privada.

GRATUÏTS

Tots els centres educatius de l'Associació són totalment gratuïts, tant pel que fa a les despeses de matriculació, mensualitats, menjador, uniforme o material escolar. A més, des de les escoles es proveïx a les famílies d'articles de primera necessitat, com bolquers, productes d'higiene o aliments infantils.

Durant el passat curs, Casa Caritat va atendre a 151 nens, 45 d'ells en Benicalap. L'escola, ubicada en les instal·lacions del nou Multicentre Social de l'entitat benèfica i que té la col·laboració per al seu funcionament de l'Obra Social La Caixa, obri una aula més per a atendre a la demanda sorgida els últims anys davant de l'escassetat de places públiques en la franja educativa d'1 a 3 anys.

El projecte social que realitza Casa Caritat des de les seues escoles complix una doble funció: d'una banda, la formativa, oferint a les famílies un lloc on educar i cuidar els seus fills mentre els pares treballen o es dediquen a la recerca activa de feina. I per un altre, la tasca d'intervenció social.

A diferència d'altres escoles, els centres de Casa Caritat tenen treballadors socials que treballen amb les famílies per a evitar o resoldre situacions d'exclusió. De fet, durant el curs 2013/14 des de les escoles infantils es va ajudar a trobar solucions laborals a un 43% de les famílies ateses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento