Comunitat Valenciana

Bonig torna a demanar a PSPV i Compromís que s'abstinguen si hi ha una nova investidura de Rajoy

  • La presidenta regional del PPCV, Isabel Bonig, ha reiterat este matí la seua proposta perquè els diputats PSPV i Compromís s'abstinguen en una hipotètica nova sessió d'investidura de Mariano Rajoy per a "permetre que hi haja un Govern a Espanya". La dirigent popular ha negat que esta petició es tracte de "cap xantatge", i ha recordat que "la Comunitat Valenciana es veurà afectada si no hi ha Govern i si no s'aproven els pressupostos generals de l'Estat".
ISABEL BONIG
ISABEL BONIG
PPCV
ISABEL BONIG

Isabel Bonig ha realitzat estes declaracions a Vila-real (Castelló) durant el dinar popular que ha mantingut amb afiliats i simpatitzants del PP amb motiu dels Festes de la Mare de Dèu de Gràcia d'esta població, segons ha informat el partit en un comunicat.

La responsable popular ha recordat que el PPCV "està a favor de la reforma del model de finançament que, per cert, va aprovar Zapatero en 2009 i ni Puig ni Oltra li han demanat explicacions este cap de setmana en la seua visita a València"", ha dit.

"Ara bé -ha recordat- per a això cal que es conforme un Govern per a poder reunir al Consell de Política Fiscal i Financera i es puga abordar el nou model".

Bonig ha explicat que "volem el bé per als valencians" i té clar que "tant Ximo Puig com Mónica Oltra usen el PSOE i Compromís per a bloquejar i tirar-li la culpa a Mariano Rajoy amb l'únic objectiu d'amagar la seua ineficàcia en la gestió en matèria sanitària, educativa, qüestions socials i gestió de residències públiques".

EMPRESARIS

La petició d'abstenció va més enllà dels partits polítics "responsables" i Isabel Bonig ha recordat que "els empresaris, amb Salvador Navarro al capdavant, també ho demanen i no sé si opinen per això Puig i Oltra que també els estan fent xantatge".

"El nostre país viu un bloqueig institucional que no pot continuar i cal que hi haja un Govern estable que comence a prendre decisions, a aprovar pressupostos, a executar obres fonamentals per a esta terra", ha explicat Bonig. Per esta raó, ha insistit a PSPV i Compromís que "els ciutadans estan esperant dels partits altura de mires, que es respecte el que la voluntat majoritària del poble espanyol va dir el desembre i el juny".

Bonig ha anunciat que el PP va a donar suport a la Generalitat en el canvi de model de finançament, "cosa que ells no van fer quan governava Zapatero a Madrid". Sobre esta qüestió ha dit que "sempre" estaran al costat dels valencians, "però exigim altura de mires a Puig i Oltra".

Ha denunciat que la política dels governs del canvi és un "enfrontament permanent" amb la societat, amb el Govern d'Espanya i amb altres comunitats autònomes. "La Comunitat és una regió treballadora, que treballa per a integrar a tots, per sumar i no per dividir", ha afegit.

La presidenta regional del PPCV ha recordat que "hi ha cinc milions de valencians que estan esperant un govern a l'altura, no del rancor i de l'odi, sinó de la suma i de la gestió".

VALENTIA I CORATGE

Per la seua banda, el president del PP a la província de Castelló, Javier Moliner, ha invitat els socialistes de la província i de la Comunitat a "seure amb la gent" i escoltar el que la gent de a peu demana "i que tinguen la valentia i el coratge d'alçar la veu davant de Pedro Sánchez" i aconseguir que "a Espanya hi haja un espai de Govern" amb estabilitat.

El líder provincial ha destacat que els socialistes de Castelló i de la Comunitat haurien de tindre "altura de mires" per a alçar la veu davant de Pedro Sánchez, ja que "deurien seure amb els ciutadans, saber el que han votat i el que estan demanant".

El president del PP considera que "cal" acabar amb la "incertesa" en què està immersa Espanya des del mes de desembre de l'any passat "i deixar al costat de les diferències" per a acordar un espai de Govern.

"Estar pendent del que la gent vol i opina és un exercici que haurien de fer els socialistes ja que, en definitiva, el que s'està demanant per part dels espanyols és que ens seiem a dialogar i que arribem a un acord que permeta governar", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento