Puig sobre Xàbia: "Algun desgraciat va aprofitar unes circumstàncies terribles per a produir un dany enorme"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha mostrat este dilluns "afectat" per l'incendi declarat este diumenge en els termes municipals de Xàbia i Benitatxell i ha criticat que "algun desgraciat i malparit" aprofitara "les circumstàncies terribles d'ahir per a produir un dany enorme a moltes persones i a tots els valencians".

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, després que el director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències, José María Ángel, hi haja confirmat este dilluns que després del foc "es troba la mà de l'home".

"Estic afectat com el conjunt de ciutadans d'esta comunitat perquè ahir, que es donaven unes circumstàncies terribles, les va aprofitar algun desgraciat i malparit per a produir un dany enorme a moltes persones i a tots els valencians que està afectant el nostre patrimoni natural", ha remarcat el cap del Consell.

De fet, el president de la Generalitat ha modificat part de la seua agenda d'este dilluns per a visitar el lloc de comandament avançat de l'incendi i comprovar "com està la situació". "El que em preocupa sobretot és la seguretat de tots els ciutadans, els bombers i les persones que estan lluitant contra el foc", ha manifestat.

Puig ha volgut agrair l'"enorme" treball de les més de 300 persones que han estat en la nit d'este diumenge lluitant contra el foc en les "pitjors condicions" climatològiques possibles amb uns 30 graus i molta humitat i vent.

L'incendi va ser declarat este diumenge en els termes municipals de Xàbia i Benitatxell i afecta, de moment i segons el primer perímetre estimat, 319 hectàrees, segons informa el 112 de la Generalitat Valenciana en el seu compte de Twitter.

En les tasques d'extinció treballen més de 320 mitjans terrestres i més d'una vintena aeris en un incendi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento