Comunitat Valenciana

Ascendixen a més de 1.000 les persones desallotjades de 14 urbanitzacions per l'incendi de Xàbia

  • Més d'un miler de persones són desallotjades dels seus habitatges a la localitat alacantina de Xàbia com a conseqüència de l'incendi declarat diumenge en Benitatxell, segons han confirmat fonts del 112CV. L'Ajuntament de Xàbia ha confirmat que les flames han obligat al desallotjament de 14 urbanitzacions.
Más de mil desalojados por un incendio en Jávea
Más de mil desalojados por un incendio en Jávea
TWITTER @GVA112
Más de mil desalojados por un incendio en Jávea

Tot i això, segons Emergències, els veïns de la zona dels Calistros, en Benitatxell, ja tornen als seus habitatges, d'acord amb la informació facilitada per la Guàrdia Civil.

Com a conseqüència de l'incendi, estan tancades al trànsit les carreteres CV 742 i la CV 747, que unix Benitatxell i l'Absúbia, segons informat en el seu compte de Twitter, el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues.

L'incendi es va declarar en la vesprada d'ahir diumenge a la zona del mirador Cimeres del Sol i va obligar a mobilitzar dos mitjans aeris i a bombers del Consorci. A mitjan vesprada, s'havien retirat ja els aeris, tot i que van tornar a reincorporar-se altres sis per una possible reproducció. A última hora d'ahir ja afectava el terme municipal de Xàbia al Parc Natural de la Granadella.

Les fonts consultades han assegurat que ara mateix es treballa sobre un únic front actiu i que es treballa en la hipòtesi que el foc ha estat provocat.

Des de l'Ajuntament han assenyalat que hi ha deu mitjans aeris -cinc avions i cinc helicòpters-, que treballen a "ple rendiment" des de primera hora d'este dilluns i estan centrats al parc natural de La Granadella, en Xàbia.

Les 14 urbanitzacions desallotjades són: Villes del Vent, Cansalades Park, Valle del sol, Toscal, Entrepinos, Cap Martí, Costa Nova, La Guardia Park, Adsubia-Toscamar, La Colina, La Finca, Altos de Cabanes, Rebaldí i part de la Granadella.

A l'IES Antoni Llidó i al Col·legi Santa Maria Magdalena hi ha unes 270 persones, tot i que segons han indicat des del consistori, molts d'ells estan traslladant-se a casa de familiars i amics. En Benitatxell, on es va originar l'incendi, hi ha altres 85 persones acollides.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento