Comunitat Valenciana

Teatre, dansa i música s'unixen a Sagunt a Escena a l'espectacle sobre la Guerra Civil 'Només són dones'

  • El teatre, la dansa i la música s'uniran este dissabte a Sagunt a Escena en 'Només són dones', que es podrà vore a les 22.30 hores al teatre Romà i aborda la situació de les dones durant la Guerra Civil. L'espectacle unix realitat i fantasia i convertix en ficció algunes històries que van passar en la vida real.

El projecte de Carmen Domingo, dirigit per Carme Portaceli i amb coreografia de Sol Picó, ret homenatge a les dones que van viure la Guerra Civil a través dels seus protagonistes Miriam Iscla, Xaro Camp i Carme Conesa i la música original de Maika Makovski, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Les tres disciplines juntes, teatre, dansa i música en viu serviran per a fer un homenatge a totes estes "lluitadores, heroïnes condemnades al silenci" i per a parlar de la Memòria Històrica.

Domingo ha explicat que les històries que s'han inspirat per a fer este text "estan basades en casos reals de dones que patiren la violència i la injustícia d'aquells moments de la nostra història". Dones com Matilde Landa, militant del Partit Comunista d'Espanya, o Amparo Barayón, casada amb Ramón J. Sender, que treballava per a organitzacions anarquistes.

Així, l'espectacle té cinc dones i cinc històries entrellaçades que, ajudades de la ficció però creades a través de moltes històries reals, expliquen els patiments i les penúries que van viure milers de dones a les presons de tot l'Estat espanyol durant la Guerra Civil.

"Per això -ha indicat la seua autora- el text, tot i que és el reflex d'una situació històrica concreta, és una crida universal al reconeixement que tenim el deure de donar als centenars de milers de dones immerses en conflictes bèl·lics de diferents índole i a diferents països, que van lluitar per a crear un món millor i en molts casos han mort a l'intento".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento