Comunitat Valenciana

Onze detinguts en una operació contra un grup que robava diners i joies a ancians

  • Agents de la Policia Nacional han detingut a la Vila Joiosa i Benidorm (Alacant) onze espanyols, set homes i quatre dones, als quals es considera membres d'un grup dedicat a robar en habitatges d'ancians, fent-se passar per operaris de companyies de revisió d'aigua i gas.

La Comissaria provincial ha informat este divendres que la investigació va arrancar en gener, quan els agents van detectar ingents vendes d'or que un ciutadà estava fent en diferents establiments de compro-or de Madrid, Alacant i Benidorm.

La investigació va determinar que esta persona podria ser membre d'una organització dedicada a robar en habitatges per a després vendre els articles i efectes sostrets, sobretot rellotges, penjants i anells, en este tipus d'establiments.

Els agents van identificar així a 11 persones que formarien l'organització. El modus operandi consistia a ubicar habitatges d'Alacant i València ocupades per persones d'avançada edat. Quan sabien que es trobaven a soles, cridaven a la porta i s'identificaven com a treballadors d'una empresa d'aigua o gas, per tal de fer una revisió per avaria a l'immoble.

Una vegada d'ací a l'habitatge, un distreia a l'habitant fent-li obrir diferents aixetes de l'habitatge, mentre l'altre registrava i robava diners i joies, generalment rellotges, penjants i anells, que trobava per les diferents estades del domicili.

En aquells casos en els quals les víctimes sospitaven, els autors no dubtaven a intimidar als ancians, arribant fins i tot a tancar-los en diferents dependències de l'habitatge.

Després, les joies sostretes eren venudes en diferents establiments de compro-or de la ciutat de Madrid, Alacant i Benidorm.

Els agents van detenir a Benidorm i la Vila Joiosa l'agost als onze membres de l'entramat, desarticulant així l'organització criminal.

Es van practicar dos registres a la Vila Joiosa, un a Benidorm i un altre a Talavera de la Reina (Toledo), així com en diversos establiments de compro-or de diverses localitats, intervenint diners en efectiu i multitud de joies que encara no havien estat venudes.

Amb esta operació, s'han aclarit fins ara cinc robatoris en domicilis entre Alacant i València. L'operació ha estat portada de manera conjunta per la Brigada de Policia Judicial d'Alacant, Benidorm i Toledo.

REVISIONS

Moltes vegades les víctimes no eren conscients que havien estat objecte d'un robatori, pensant que podrien haver perdut les joies o simplement no recordaven el lloc on les van guardar, i no denunciaven els fets, per esta raó la Comissaria Provincial d'Alacant aconsella a la ciutadania que, en cas de rebre la visita d'una suposada revisió, comprovin amb l'empresa subministradora que són ells qui realment ha enviat als tècnics abans de permetre l'entrada d'estos en els domicilis.

En cas d'haver estat víctima d'esta organització, els afectats poden contactar amb el grup d'investigació, entre les 09.30 i 13.30 hores al telèfon 965 14 89 27, per tal d'ensenyar-los les joies recuperades en l'operació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento