Comunitat Valenciana

Cañizares anuncia la creació en la UCV d'una càtedra dedicada a la promoció de la dona i una altra sobre la vida pública

  • El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha anunciat este divendres la creació a la Universitat Catòlica de València San Vicente Màrtir (UCV) de dues noves càtedres: una, dedicada a l'estudi i promoció de la dona, i una altra l'objectiu de la qual siga la formació en la vida pública.

Així ho ha avançat Cañizares durant l'acte d'obertura oficial de curs 2016-2017 de la Universitat Catòlica de València on ha suggerit que la càtedra per a la dona podria denominar-se 'Santa Teresa de Calcuta', que serà canonitzada pel papa Francisco diumenge que ve, i l'altra portar el nom de 'Sant Tomás Moro', per a la formació en la vida pública.

En la seua intervenció, el cardenal arquebisbe ha remarcat que cal posar la veritat, a l'home i la seua vida "al centre de les preocupacions científiques i educatives de la universitat". Així, ha assenyalat que el saber és "condició indispensable de progrés autèntic" i "no pot separar-se del seu arrelament antropològic i ètic".

"Per a res o per molt poc valdria la presència de mitjans i instruments culturals, fins i tot els més prestigiosos, si no estigueren acompanyats d'una clara visió de l'objectiu de la universitat, que és la formació global de la persona humana, considerada en la seua dignitat constitutiva i originària, així com en el seu final", ha asseverat.

D'esta manera, segons l'opinió del gran canceller de la Universitat Catòlica de València, la societat demana a la universitat no sol "especialistes doctes" en els seus camps del saber, la cultura, la ciència i la tècnica sinó també "promotors de la justícia, perquè estan orientats a la veritat".

D'igual manera, ha defensat que la Universitat Catòlica de València prosseguix el seu camí en la qual ha de fer-se present en esta realitat "en veritat, amb llibertat i en defensa de l'home i la dona.

CONGRÉS INTERNACIONAL D'OCTUBRE

D'altra banda, el Cardenal s'ha congratulat de la celebració el mes d'octubre vinent en la UCV d'un congrés internacional dedicat a analitzar el problema de la fam i la pobresa en el món, així com sobre la investigació en aliments emergents.

"La fam és un problema bàsic de la humanitat que ha de marcar el rumb dels treballs d'investigació, docència, estil, inserció a l'Església i publicacions de la Universitat", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento