Catalunya tanca l'agost millorant l'ocupació turística que va registrar l'any passat

  • Les cases rurals de la Catalunya Central han registrat ocupacions de fins al 95% i als allotjaments del Pirineu i la plana de Lleida s'ha fregat el 100%.
  • La Costa Daurada ha superat els 2 milions de pernoctacions.
  • A Girona l'ocupació també ha estat alta entre el 85 i 90% als hotels, mentre que a la ciutat de Barcelona, els apartaments turístics han arribat al 85%.
Turistes de diferents edats, entre ells, gent gran, en un hotel de Calella.
Turistes de diferents edats, entre ells, gent gran, en un hotel de Calella.
ACN

L'ocupació turística d'aquest agost al conjunt de Catalunya ha estat major en relació al mateix mes de l'any passat. Així ho assenyalen les dades de les diferents demarcacions que ha facilitat el sector a l'ACN.

Les cases rurals de la Catalunya Central han registrat ocupacions de fins al 95%, de la mateixa manera que els allotjaments del Pirineu i la plana de Lleida, on s'ha fregat el 100% en moltes ocasions.

La Costa Daurada ha superat els 2 milions de pernoctacions i a la costa de Barcelona els càmpings també han penjat el cartell de complet en molts casos. A Girona l'ocupació també ha estat alta entre el 85 i 90% als hotels, mentre que a la ciutat de Barcelona, els apartaments turístics han arribat al 85%.

El sector atribueix aquestes bones dades al bon temps, la inseguretat en països del nord d'Àfrica i les bones campanyes promocionals.

Fins al 95% d'ocupació a els cases rurals de la Catalunya Central

A la Catalunya Central el sector turístic ha fet un balanç positiu de l'ocupació que hi ha hagut aquest agost a les cases rurals, i les dades han confirmat que el període estiuenc de major ocupació per excel•lència ha estat millor que el mateix mes de l'any anterior.

Les associacions del territori han explicat a l'ACN que s'han registrat ocupacions d'entre el 70 i el 95%, mentre que a l'agost de l'any passat la xifra es va situar al voltant del 70%.

Concretament, les setmanes centrals del mes han estat les millors i, fins i tot, en alguns punts de la geografia s'ha fregat el ple absolut. Aquestes xifres han permès als hostalers compensar un juliol que van qualificar de ''fluix'' i on es van donar ocupacions que se situaven entre el 50 i el 70%.

La gran majoria dels visitants que escullen cases de turisme rural per passar l'estiu a les comarques centrals ho fan atrets pel contacte directe amb la natura i l'exclusivitat i la privacitat que ofereixen aquest tipus d'allotjaments, o també per visitar llocs de gran simbolisme com Montserrat.

Més ocupació i més pernoctacions a la Costa Daurada

Els establiments turístics de la Costa Daurada central han superat els 2 milions de pernoctacions durant la primera quinzena d'agost – un 7,5% més – i han registrat ocupacions superiors al 90% en hotels, càmpings i apartaments.

''Són bones notícies després d'un 2015 que no va estar a l'alçada, però som prudents ja que molts d'aquests visitants són prestats per la situació que es viu al Mediterrani'', ha explicat a l'ACN el gerent de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), Joan Anton.

Entre l'1 i el 15 d'agost han crescut gairebé tots els mercats estrangers – especialment l'irlandès i l'anglès – tret del rus, que s'ha enfonsat un 12%. A les comarques d'interior, l'ocupació dels allotjaments turístics s'ha situat al voltant del 70%, mentre que les cases de turisme rural de les Terres de l'Ebre han registrat ocupacions mitjanes del 80%.

Dades que s'igualen a les millors temporades d'abans de la crisi a Lleida

La demarcació de Lleida ha tancat el mes d'agost amb un 10% més d'ocupació turística que l'any passat. Segons el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, aquest increment ha estat superior al que havien previst abans de l'inici de la temporada, que havien fixat en un 6%. Això ha fet situar entre un 85 i un 90% l'ocupació als establiments del Pirineu i la plana tot i que en alguns casos s'ha arribat al 100%.

Lleida ha tingut un 10% més d'ocupació turística que l'any passatSegons Alegre, el sector es mostra ''optimista'' amb aquestes dades que igualen les de la millor temporada turística que hi va haver abans de la crisi econòmica que va ser la de 2006-2007. Tot i que els visitants provenen majoritàriament de l'estat espanyol, creix el turisme internacional, sobretot el francès, que se situa ja al 18%.

Apartaments turístics al 85% a Barcelona

Els apartaments turístics de la ciutat de Barcelona han registrat una ocupació del 85% durant el mes d'agost, segons ha informat a l'ACN la patronal d'aquest tipus d'establiments, Apartur. Per la seva banda, el Gremi d'Hostalers no ha facilitat encara el balanç d'ocupació del mes d'agost, però sí que ha recordat que la previsió que es va fer pels mesos de juliol i agost es va situar en un 88%, al mateix nivell que durant aquests dos mesos de 2015.

El cens que elabora el Gremi estima que a la capital catalana hi ha 406 establiments hotelers, 35.934 habitacions i 70.267 places, segons dades del mes de juliol.

95% d'ocupació a la costa de Barcelona

Els hotels del Maresme i del Garraf han arribat al 95% d'ocupació durant aquest mes d'agost. Es tracta d'una xifra similar a la de l'agost de 2015 en el cas de municipis com Sitges, però en canvi suposa un increment de cinc punts a la costa del Maresme.

El sector ho atribueix al creixement del turisme familiar, i especialment, la inestabilitat política que es viu al nord d'Àfrica i a països com Turquia. ''La inseguretat en aquestes zones ha fet que, majoritàriament, francesos i italians s'hagin abocat de ple a la nostra zona turística'', assenyalen des del Gremi d'Hostaleria del Maresme.

D'altra banda, els càmpings de la costa barcelonina han tingut un agost ''fabulós'' i han arribat al 100% d'ocupació a causa del bon temps. D'aquest estiu destaca el creixement significatiu del públic francès, tant als càmpings com als hotels. El sector del càmping, en canvi, subratlla que aquest any ''els anglesos han desaparegut del mapa i pràcticament no se'ls ha vist''.

Ocupacions altes a Girona

L'ocupació als hotels de la Costa Brava s'ha situat entre el 85% i el 90%L'ocupació als hotels de la Costa Brava s'ha situat entre el 85% i el 90%. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de Girona, en algunes localitats de la Costa Brava centre i sud s'ha arribat al 90% de mitjana.

En general, els turistes s'han estat entre tres i quatre dies als hotels. A la ciutat de Girona, l'ocupació ha estat a l'entorn del 80% i a les comarques d'interior oscil•la entre el 60% de la Selva interior al 80% de la Garrotxa.

Per la seva banda, el sector del càmping ha assolit ocupacions a l'entorn del 85%. El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, assegura que les dades són similars a les de l'any passat i alerta que l'objectiu és aconseguir que els turistes vinguin de manera sostinguda durant tot l'estiu. Pel que fa al turisme rural, l'agost ha suposat pràcticament la plena ocupació a les cases del litoral (entorn al 95%) i s'ha situat en un 90% a les cases de l'interior, unes dades lleugerament superiors a les d'agost de 2015.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento