L'Ajuntament de Barcelona retira les terrasses de la Boqueria

  • Segons la normativa del govern municipal de Colau, aquestes són il·legals.
  • El Gremi de Restauració ha demanat més diàleg al districte de Ciutat Vella.
  • El grup del PP a l'Ajuntament ha reclamat la restitució immediata de les terrasses.
Als porxos de la Boqueria ja no hi han terrasses.
Als porxos de la Boqueria ja no hi han terrasses.
PP
Als porxos de la Boqueria ja no hi han terrasses.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha retirat aquest matí les terrasses del voltant del mercat de la Boqueria. I és que, segons la nova normativa del govern municipal d'Ada Colau, aquestes són il·legals.

L'anterior equip municipal va activar un projecte per revitalitzar aquesta zona i s'hi van obrir diversos bars i restaurants amb terrasses. Des de llavors, els propietaris han demanat la llicència al govern de Colau diverses vegades però no l'han aconseguit.

Crítiques del Gremi de Restauració

El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat en un comunicat més diàleg al districte de Ciutat Vella. "Tot i desconèixer el contingut dels diversos expedients administratius creiem que hi ha altres formes de gestionar l’espai públic i de garantir la convivència entre terrasses i veïns que no impliquen la criminalització de les activitats econòmiques. El diàleg amb la restauració és el mecanisme per resoldre els conflictes que afecten el sector", ha explicat Pere Chias, president del Gremi.

El comunicat també assenyala que "la pacificació dels porxos de la Boqueria mitjançant la instal·lació de terrasses havia estat un projecte col·lectiu" amb l’objectiu de "revertir el procés de degradació d’un espai tristament conegut per haver estat escenari de greus casos d’incivisme" i que "les terrasses són un element de seguretat passiva als carrers de Barcelona".

Per aquest motiu, el gremi considera que "l’actuació municipal que s’ha produït aquest dijous podria posar fi al procés de dignificació dels entorns del Mercat de la Boqueria". "Ens preocupa que es repeteixin els episodis d’incivisme que s’havien produït en el passat i que, de mica en mica, s’havien minimitzat", ha lamentat Chias.

El PP reclama la restitució

El grup municipal del PP a l'Ajuntament també ha criticat la decisió municipal. Javier Mulleras, portaveu-adjunt del partit, ha demanat la restitució immediata de les terrasses de la Boqueria i establir un diàleg amb els comerciants per solucionar els problemes.

Mulleras ha explicat que "la decisió de retirar les terrasses de la Boqueria s'ha fet de forma unilateral pel govern municipal de Ada Colau i Jaume Collboni, una decisió que va en contra de l'activitat de la Boqueria, ja que l'ordenança li concedeix un tracte especial en estar situat sota el porxo del mercat".

"El govern municipal segueix atacant l'activitat econòmica de Barcelona en un dels espais més simbòlics de Barcelona, tant a nivell de ciutat com a social", ha dit, i ha afegit que "és necessari recolzar a la restauració, que genera més de 100.000 llocs de treball a Barcelona, dels quals un 30% estan vinculats a les terrasses".

Mulleras també ha assenyalat que s'ha "d'evitar que les normatives suposin nous obstacles per als comerciants" i que "l'Ajuntament ha de facilitar l'activitat de restaurants i bars, ja que decisions com retirar les terrasses llastren l'activitat econòmica de Barcelona i creen un problema".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento