«L’empresari que només fa diners està passat de moda»

Un jove empresari de Barcelona va decidir al 2004 importar el sistema d’ajut i microcrèdits que aplicaven els indígenes amb els quals havia estat convisquent a Guatemala i Veneçuela. Tres anys després, la idea no sols funciona a l’altra banda del món (www.desarrollo-comunitario.com), sinó que el Jean Claude Rodríguez-Ferrera és un dels tres finalistes mundials del Concurs d’Emprenedors Creatius.

Els joves empresaris catalans són creatius?

Hi ha molts joves amb bones idees, però la clau és portar-les a terme i, precisament, als joves ens tira molt la seguretat, la societat ens ho ha imposat. Per aquest motiu la gent s’espanta.

Què canviaria de l’entremat empresarial català?

La millor aposta que podem fer els empresaris és fer un producte, però buscant la implicació de la societat. L’empresari que només pensa a fer diners s’està quedant caduc... i això vol dir que alguna cosa està canviant.

Què han valorat a l’hora de nominar-lo al premi?

M’ha sorprès que s’hagin interessat pel meu projecte, amb un marcat caire social, i no pel d’un empresari folrat de diners que ha fet ja 50.000 franquícies.

El projecte consisteix a...

Ajudem a constituir comunitats d’amics i parents que s’autofinancien. Fan un fons comú i així s’ajuden mútuament a través de crèdits de 300 1 com a màxim, per als llibres de l’escola o per subsanar una avaria,...

Fa d’empresari o d’ONG?

No em defineixo com a una ONG. Sóc un emprenedor social.

BIO

35 anys. És llicenciat i doctor en Economia i està nominat per guanyar un premi internacional a l’empresari jove creatiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento