Ja es pot visitar la nova cria de lleó que nascuda al Zoo de Barcelona

  • La nova cria de lleó és un mascle fill de la Run Run i el Lutecio, tots dos també nascuts al Zoo de Barcelona.
  • La presentació de la nova cria s'està fent de manera gradual i amb molta cura.
  • A finals de 2017 els lleons tindran un nou espai al Zoo de Barcelona: la sabana del Sahel.

Al Zoo de Barcelona va nèixer una cria de lleó, el passat març, es tracta d'un mascle, fill de la Run Run i del Lutecio, l'únic mascle adult del grup, tots dos també nascuts a Barcelona. El nou cadell, que es troba en bon estat de salut, ja es pot visitar a la seva instal·lació.

Aquest és el primer fill de la Run Run, que té 12 anys, i que ha demostrat estar perfectament capacitada per tenir-ne cura. Quan s’acostava el moment del part, la Run Run es va apartar a un cau que els cuidadors havien preparat a la zona dels dormitoris perquè estigués més tranquil·la.

D’aquesta manera es va imitar al màxim el seu comportament a la natura, on les lleones també s’aparten del grup en el moment de donar a llum per evitar possible molèsties o agressions de la resta del grup. Posteriorment, les femelles tornen al grup amb les cries, una fase crítica ja que la reacció dels demés integrants del grup davant els nounats és imprevisible.

Per aquest motiu, la presentació de la nova cria a la família de lleons s’està produint de manera gradual i amb molta cura, i continuarà durant les properes setmanes per evitar riscos.

Durant el procés de reagrupament, la Run Run i el nou lleonet sortiran a la instal·lació exterior alternativament amb la resta del grup, per tal que el lleó vagi coneixent la seva nova casa. Posteriorment, i després d’un període en que la resta de lleons han d’anar coneixent i acceptant al cadell, el grup haurà de reunir-se per complet.

La família de lleons del Zoo de Barcelona està formada pel mascle Lutecio i la Run Run, els pares del, i dues femelles més, la Zala i la Nima.

Nova instal·lació dels lleons: la sabana del Sahel

Es preveu que a finals de l’any vinent estigui enllestida la nova instal·lació dels lleons, integrada al nou complex de la Sabana del Sahel, que permetrà una major activitat al grup i millorarà el seu benestar. A més, millorarà notablement la visió del públic, amb diversos punts de visió a diferents alçades i perspectives, i proporcionarà una experiència més educativa als visitants.

El nou espai pels lleons comptarà amb un llac i un fossar sec, i tindrà una superfície exterior de 1.240 m2, als que s’han de sumar 373 m2 dels dormitoris i 56 m2 d’un pati de reserva independent.

El complex de la sabana suposarà reunir en un únic espai les instal·lacions de lleons, girafes i elefants, agafant com a referència l’espai biogeogràfic de la sabana Sahel.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento