L'Eixample recuperarà espai públic al solar de Mecaplauto, al carrer Aragó/Lepant

  • L'Ajuntament de Barcelona reurbanitzarà el solar del carrer d'Aragó, 436 que fa cantonada amb el carrer de Lepant.
  • L'actuació permetrà guanyar un nou espai públic al districte de l'Eixample per a ús veïnal, amb zones d'estada i nova vegetació.
  • La redacció del projecte s'ha elaborat en consens amb les entitats veïnals.
Projecte Mecaplauto
Projecte Mecaplauto
Ajuntament Barcelona
Projecte Mecaplauto

L'Ajuntament de Barcelona reurbanitzarà el solar del carrer d'Aragó que fa cantonada amb el carrer de Lepant, l'antic Mecaplauto.

L'actuació estarà en exposició al públic durant 30 dies hàbils i que permetrà guanyar un nou espai públic al districte de l'Eixample per a ús veïnal, amb zones d'estada i nova vegetació.

A més, s'intervindrà a la paret mitgera adjacent de l'edifici veí –Lepant, 221– per millorar la qualitat del paisatge urbà.

Es tracta del solar que havia ocupat antigament el concessionari d'automòbils Mecaplauto, i l'àmbit inclou també els trams corresponents a les voreres d'Aragó i del xamfrà amb Lepant, de manera que la superfície total suma 1.975 m2.

La intervenció compta amb un pressupost de 678.013,85 euros, i està previst que les obres comencin l'octubre d'aquest any i finalitzin el gener del vinent.

El disseny de la reurbanització busca, en tot moment, mantenir el nou espai lliure de rampes i desnivells, garantint tots els recorreguts com a itineraris accessibles. A nivell d'usos i activitats, la plaça es distribueix en un espai central superior i un saló inferior de geometria rectangular.

Dos espais diferenciats

A l'espai central principal, el costat oest es conformarà com a gran espai obert de sauló compactat que es concep com el gran espai polivalent de la plaça. Estarà equipat amb bancs i cadires, i uns jocs per adults, i la disposició del mobiliari en aquest punt vol respondre al desig dels veïns de tenir un punt de reunió amb bones vistes a l'espai públic. Al costat est hi haurà una zona de pícnic formada per dues taules simples i bancs.

El carrer inferior servirà com a pas entre la plaça de la Hispanitat i el carrer de Lepant i, alhora, com a espai de trobada amb mobiliari urbà. S'hi intercalaran cadires i bancs aïllats, de manera que es reforçarà la percepció de petits àmbits privatius distribuïts en paral·lel.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento