Les escoles obren només pel matí i trasbalsen els pares

Els centres escolars que ho vulguin faran horari intensiu de 9 a 13 hores a partir de demà i fins el 22 de juny. Els col·legis eliminen les classes de tarda per la calor
Les escoles públiques i concertades que ho vulguin començaran demà l’horari intensiu de classes. Fins el 22 de juny, els nens aniran a l’escola de 9 a 13 hores. L’any passat, Educació permetia escollir als centres repartir l’horari intensiu entre juny i setembre o concentrar-lo al juny. Aquest curs només es farà al juny, i al setembre hi haurà horari de matí i tarda des del primer dia de classe: el 12 de setembre.
 
Des del departament d’Educació van assenyalar ahir que «els professors van demanar el canvi a causa bàsicament de la calor que fa als centres». La mesura suposa «un trasbals» tant per als pares com per als nens, segons Joan Jordi Rossell, president de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac).
 
Demanen alternatives
 
La Fapac reclama a Educació alternatives perquè els nens puguin estar més hores a l’escola. «No volem perjudicar els mestres, només volem que Educació potenciï les activitats extraescolars perquè els nens puguin estar a l’escola fins a les cinc de la tarda», explica Rossell.
 
«La conciliació entre família i feina no ha de passar exclusivament per les escoles», responen des d’Educació.
 
L’elevat cost de l’horari intensiu
 
Anna Oliva, lectora de 20 minutos, deixarà a partir de demà els seus dos fills amb la seva mare fins que ella torni de la feina. Depèn del torn que faci arribarà a casa a les cinc de la tarda o les deu de la nit. Reconeix que apuntar els nens a un esplai surt «caríssim»: uns 300 euros per cinc setmanes. La cangur els cobra set euros per hora. Diu amb ràbia que una amiga seva que viu a Sevilla li diu que els col·legis de la capital andalusa «obren les portes i els nens poden estar-s’hi jugant sense haver de pagar».
 
Què opines de la jornada intensiva? Trobats i entrevistats a la plaça universitat
 
Lorena Ferro (textos)
 
Sara Ogando, ama de casa, 23 años
 
«Me parece bien porque hacen muchas actividades». «A mí me parece bien porque hacen muchas actividades para los niños. Si no me ofrecieran esta posibilidad tendrían que ir a recoger a la niña mi madre o mi hermana».
 
Maite Pérez, mestressa de casa, 50 anys
 
«Si vull que estigui a l’escola he de pagar». «Em sembla fatal. L’aniré a buscar a les 15 hores. S’haurien de fer menys vacances, més repartides. Si vull que estigui a l’escola he de pagar i si he de treballar per poder-ho pagar... anem bé!».
 
Anna Vernedas, enquestadora, 41 anys
 
«No puc fer front al que costen els esplais». «Molt malament. Els pares que vivim fora de Barcelona haurem de tirar de cangurs. Hi ha esplais, però l’Ajuntament els ha apujat tant aquest any que jo no puc fer front a allò que costen».
Mostrar comentarios

Códigos Descuento