Pastís de carn picada

Una exsecretària i un gairebé químic porten des de fa 27 anys, com a matrimoni, la Carnisseria Arrastia.
Una exsecretària i un gairebé químic porten des de fa 27 anys, com a matrimoni, la Carnisseria Arrastia.
Una exsecretària i un gairebé químic porten des de fa 27 anys, com a matrimoni, la Carnisseria Arrastia. En Xavier hi aporta l’experiència de generacions passades i la Neus, plats preparats per llepar-se els dits.La història d’aquesta parada del Mercat del Clot comença fa més de 75 anys. «El meu avi matern, Jaume Masgrau, era el cabrer de Sant Martí», rememora en Xavier. D’aquí va passar als pares d’en Xavier, als quals, amb 13 anys, ja ajudava compaginant estudis. I compaginant en Xavier va arribar a 4rt de Química, carrera que va haver d’abandonar per falta de temps i que una de les seves dues filles sí que ha aconseguit acabar.

Però la història de la darrera generació de la parada de carns Arrastia no està completa sense la Neus, la dona d’en Xavier. Va abandonar fa 27 anys la secretaria per amor i no se’n penedeix. El matrimoni té clar que amb ells acaba la història de la família al mercat: «la meva filla gran és química i la petita té una discapacitat», explica en Xavier, qui reconeix que els horaris al mercat són «molt esclaus», motiu pel qual la gent cada cop menys hi vol treballar.

El mercat del Clot  que ha vist créixer en Xavier també ha canviat molt. «S’ha fet un salt qualitatiu amb la reforma de fa deu anys», explica el paradista.

A més, cada cop s’ofereixen més serveis: «vam ser els primers a implantar la targeta de fidelització i servei a domilici... si no vénen a comprar, és perquè no volen», bromeja Arrastia.

Ingredients

400 gr de carn picada  w 1/2 ceba w 1/2 pebrot vermellw 400 gr de tomàquets madurs w 1 Kg de patates w 1 cullerada de mantega, llet i sal.

Elaboració

Sofregir la ceba, el pebrot i el tomàquet  a foc lent mitja hora w Fregir la carn picada i barrejar amb el tomàquet w Coure les patates amb sal i fer un puré ajudats de mantega i  llet w En una safata, estendre una capa de puré, una de carn i una de puré w Gratinar amb formatge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento