Almenys dos col·legis no podran obrir per obres i faltaran 90 professors

Educació creu que les incidències «són mínimes.  Dels 4.270 centres educatius, 80 són nous i uns 40 s’han reformat íntegrament. A més, s’han fet obres a 789 escoles. S’hi han invertit 425 milions.Però sembla que tot no estarà a punt. Segons la portaveu del sindicat de mestres USTEC-STEs, Rosa Cañadell, dos col·legis de Girona i Figueres no obriran. I a la mateixa demarcació faltaran 90 mestres per mitges jornades i substitucions.

«Les incidències són mínimes, tenint en compte que la plantilla és de 60.606 mestres», apunten des del departament d’Educació.

Sense tenir-ho tot a punt

Sense les millores acordades amb el Consorci d’Educació finalitzades, l’Escola Fort Pienc (Eixample) finalment inicia el curs amb un grup de P3 que s’afegeix a les dues línies ja existents. Per tal de donar cabuda als 25 nens de tres anys nouvinguts, l’escola ha hagut d’arranjar el pati per tal de comunicar-lo amb el d’una ludoteca municipal contigua.

Pel que fa a l’hora de la migdiada, i després de valorar la possibilitat de fer torns, els nens de P3 la duran a terme al gimnàs. Però les persianes que el Consorci va acordar col·locar per enfosquir la sala encara no hi són i ara com ara no hi ha cap termini.

La direcció de l’escola assegura que han hagut de «treballar a deshora per poder garantir la qualitat del projecte educatiu als nous alumnes». L’Ampa denuncia que a «les dues escoles públiques restants del barri, Ramon Llull i Pere Vila, han quedat places vacants».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento