Cinc morts de trànsit
Imatge poc habitual de la Plaça Universitat, sense cap cotxe, a primera hora de la tarda d’ahir.
A poc a poc i sense aglomeracions. Al igual que va passar  amb l’operació retorn del primer cap de setmana de setembre, les carreteres catalanes van registrar ahir una jornada semblant a la de qualsevol diumenge.

Ahir pel matí, només faltaven per retornar el 20% dels 500.000 vehicles que van sortir de l’àrea metropolitana entre divendres per la nit i dissabte pel matí.

Els conductors es van trobar amb 10 quilòmetres de retencions a la C-35 a Vidreres i quatre a la C-65 a Cassà de la Selva. També n’hi va haver d’altres, més petites, a la  N-340, la B-20 o la B-23.

L’any passat, les retencions van arribar als 20 quilòmetres, sobretot a l’AP-7.

Un dia més de festa

Les carreteres es van cobrar la vida de cinc persones. És el mateix nombre que l’any passat, però amb un dia més. L’any passat, la Diada va caure en un dilluns.

El més greu, d’ahir, es va produir a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), per una col·lisió frontal entre un turisme i un camió: un mort i un ferit greu.

De les cinc víctimes, dues eren motociclistes. I dos eren joves (una de 18 anys, i l’altra, de 20). Tarragona va sumar tres de les cinc morts.

Més informació a la pàgina 8

Mala tendència des del juliol

La dolenta tendència d’augment de víctimes mortals a la carretera, començada al juliol i continuada a l’agost, es manté aquest setembre. Fins el dia 9, segons dades del Servei Català de Trànsit, 13 persones havien perdut la vida a les carreteres, dues més que el mateix període de l’any anterior. La tendència general del 2007, però, és encara positiva. En el que portem d’any, són 236 les vides truncades (caldria sumar-ne les dues de dilluns i dimarts), davant les 250 de l’any passat. Hi ha hagut 105 ferits greus.