àsia pren barcelona
De pastora a reina de la música popular, Zarsanga actua aquest vespre a la Fundació Joan Miró.
Barcelona quedarà presa fins el 16 d’octubre per la cultura, les arts i les formes de vida de l’Àsia. Un intens programa d’activitats permetrà acostar-se i conèixer aquest continent, mai prou conegut per Occident.

Concerts, perfomances, espectacles, projeccions cinematogràfiques o gastronomia vertebraran la nova edició del Festival d’Àsia, que té com a país invitat Corea del Sud. En total, més de 100 artistes de 16 països asiàtics actuaran als sis escenaris repartits per la ciutat.

Aquesta nit, a les 21 hores, s’estrena el primer espectacle del festival a la Fundació Miró. Zarsanga, la pastora nòmada convertida en reina de la música popular del Paquistan, cantarà cançons basades en formes poètiques.

D’altra banda, a la plaça Xirgu es podran degustar les diverses cuines asiàtiques.

*  Tota la programació del festival a www.festivalasia.es.

Contes de països llunyans

Els més petits podran escoltar i gaudir dels contes d’Àsia. Contes populars del Tibet, del Japó, de la Índia o de Corea el dissabte 15 i el diumenge 16, de 13 a 17 hores, a l’Institut del Teatre. Allà també es faran tallers de ceràmica japonesa, d’Hena (Paquistan), de nusos coreans, de dibuixos decoratius de festa (la Índia) o de serigrafia (Tibet).